A Collserola iniciem el projecte per aprofitar els residus vegetals dels barris de muntanya barcelonins.

Penjat el 29 de novembre de 2017, per Cepa

El projecte, elaborat per l’associació CanPujades i el CEPA, ha estat seleccionat en la convocatòria de subvencions de l’ajuntament de Barcelona per a projectes que fomentin l’economia social i solidària.

A Collserola iniciem el projecte per aprofitar els residus vegetals dels barris de muntanya barcelonins.

Les associacions can Pujadas i CEPA vam presentar el projecte per evitar que es continuï recollint  els residu vegetals (esporgues, restes de jardí) d’aquests barris en grans contenidors de manera anònima. La realitat és que habitualment s’hi aboquen incívicament moltes restes d’obres de la construcció que no permetent aprofitar les restes vegetals netes i s’acaba portant tot a abocadors.

En l’espai dels antics vivers municipals a tocar des horts comunitaris que gestiona l’associació Can Pujades, el projecte proposa ubicar-hi una planta de compostage pels residus vegetals que serien recollits personalitzadament a cada casa.

Les memòries valorades que es presentaran l’octubre de 2018 permetran a l’ajuntament valorar i executar el projecte amb l’objectiu d’evitar els residus ara generats i obtenir compost de qualitat, un recurs valuós per l’activitat agroecològica, molt necessària per millorar l’espai agroforestal del Parc natural de Collserola i la seva biodiversitat.