Finalitza el primer cens de rapinyaires nocturns!

Penjat el 25 de febrer de 2019, per David López Bosch

El passat 16 de febrer va concloure la última jornada de cens de rapinyaires nocturns en la que hem participat en col·laboració amb l’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona, en el marc del Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de Muntanyes Mediterrànies (CMBMM), projecte que busca caracteritzar diferents espècies bioindicadores dels boscos mediterranis.

El cens de cants territorials de rapinyaires, es va realitzar gràcies a l’ajut i el suport de voluntaris interessats en la biodiversitat, les aus rapinyaires, la natura, la conservació i la coneixença dels espais naturals i es seu entorn. En total es varen realitzar sis sessions de cens, en les que varen participar prop de 70 persones (amb 146 participacions totals).

Finalitza el primer cens de rapinyaires nocturns!

Grup de voluntaris escoltant les instruccions del cens.

Amb aquest cens es varen prospectar dues àrees extenses dins del Parc Natural, la vessant Est i la serra de l’Obac. En total es varen comptabilitzar 15 territoris segurs de cabrota o gamarús (Strix aluco) i tres de probables a la serra de l’Obac, mentre que en la vessant Est es varen localitzar 14 territoris segurs de gamarús i set de probables. Per altre banda, es va sentir un mascle de duc (Bubo bubo), es varen veure corb (Corvus corax), falcons pelegrins (Falco peregrinus), es van sentir cabirols (Capreolus capreolus), guilles (Vulpes vulpes), becades (Scolopax rusticola), merles (Turdus merula), gaig (Garrulus glandarius), tudons (Columba palumbus), entre molts d’altres.

Finalitza el primer cens de rapinyaires nocturns!

Posant en comú les dades recollides durant el cens.

Esperem que el projecte segueixi endavant i que en un futur, puguem tornar a col·laborar amb l’Equip de Biologia de la Conservació de la UB en aquesta activitat que ha tingut tant d’èxit. Moltes gràcies a tots els voluntaris i voluntàries que han participat en els censos i sense els quals, no s’hauria pogut obtenir aquesta informació tant valuosa!