Presentació de dues noves guies de natura imprescindibles: Guia de camp dels ocells de Catalunya i Guia de rapinyaires de Catalunya.

Penjat el 12 d'abril de 2017, per Limnos

Dissabte 22 d’abril. 17h. Museu Darder.
Participa: Fran Trabalon. Ornitòleg, un dels autors de les guies de natura.

L’autor ens farà una explicació detallada del contingut i de com utilitzar les guies, un regal perfecte pel Dia de Sant Jordi pels amants de la Natura. Els dos llibres són de gran actualitat i han estat editats aquest 2017 per Editorial Omega i Editorial Cossetània.

Hi haurà possibilitat d’adquirir els llibres durant la presentació a preu especial.

La Guia de camp dels ocells a Catalunya és una guia fotogràfica (1700 fotografies) imprescindible per identificar i conèixer els ocells que hi ha a Catalunya editada per Edicions Omega aquest 2017. La Guia mostra 336 espècies d’ocells amb un llenguatge planer i entenedor per a tothom i, alhora, amb rigor científic, que permet conèixer i identificar els ocells. De cada espècie es dóna el nom científic (amb regles de pronunciació i fonètica) i els noms populars catalans i les seves principals característiques, com ara la seva distribució a Catalunya, com és, quina grandària té, quant de temps viu (edats màximes registrades) i quants exemplars hi ha. A més, de cadascuna de les espècies s’inclou un gràfic d’abundància i fenologia. Finalment, s’inclou també un glossari de termes relacionats amb l’ornitologia i en l’argot ornitològic. Una feina fantàstica i curosa dels seus dos autors, en Carles Alvarez-Cros i en Fran Trabalon.

La Guia de rapinyaires de Catalunya reuneix tot el coneixement actual sobre la nidificació, l’alimentació, la migració i els moviments dels rapinyaires de Catalunya, tant de les espècies regulars al llarg del període anual com d’aquelles que són molt escasses o accidentals. També es posa èmfasi en la identificació dels rapinyaires, a través d’una descripció general, i de la inclusió de 300 fotografies a color i de làmines comparatives per a les espècies més conflictives. S’afegeix una taula fenològica on s’assenyala de manera ràpida i fàcil en quina època de l’any es presenten els rapinyaires a casa nostra. Ha estat editat per Editorial Cossetània aquest 2017 i els seus autors han estat en Fran Trabalon i l’Àlex Ollé.

Lloc: Sala d’Actes del Museu Darder de Banyoles
Hora: 17 h
Organitzen: Limnos i Museu Darder de Banyoles
Col·laboren: Ajuntament de Banyoles i Consorci de l’Estany.
ACTIVITAT GRATUÏTA