Primer Park(ing) Day a Terrassa organitzat pel Districte 0 amb el recolzament de l’ADENC 

Penjat el 16 de setembre de 2019, per Adenc

El Park(ing) Day és una iniciativa anual a nivell mundial on la ciutadania ocupa i transforma temporalment places d’aparcament regulat, en espais d’ús comú, parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu  de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el  medi ambient. La iniciativa va sorgir a San Francisco el 2005, i des d’aleshores més de 200 ciutats s’hi han acollit.

Aquest any, l’esdeveniment mundial Park(ing) Day arriba per primer cop a la ciutat de Terrassa, organitzat per les entitats del Districte 0 i amb el recolzament de l’entitat ecologista ADENC, amb l’objectiu d’explicar i fer reflexionar a la ciutadania sobre el model de mobilitat, el verd urbà i l’ús de l’espai públic.

La jornada es celebrarà el proper divendres 20 de setembre a l’àrea d’aparcament de carrer Sant Gaietà cantonada Montserrat de 18 a 21h, coincidint amb la Setmana global de vaga i acció pel clima (20 – 27 setembre) organitzada per diversos moviments pel clima (Fridays for future, Extinció i Rebel·lió, Families for Future, Moviment per la Justícia Climàtica, Climacció,etc), i ens hi sumem per fer front a l’Emergència Climàtica.

La finalitat d’aquesta iniciativa és crear un model de ciutat sostenible al voltant de quatre eixos: la mobilitat, la qualitat de l’aire, l’espai verd i l’espai públic

Davant d’això, amb l’acció del Park(ing) Day:

  • Demanem un model de mobilitat sostenible, saludable, segur i accessible i que comporti una reducció de l’espai destinat al vehicle privat.
  • Es necessari ampliar el verd urbà als carrers, parcs, patis, horts, cobertes verdes, i altres espais, que renaturalitzin la ciutat.
  • Exigim la reducció de la contaminació ambiental i sonora, provocada principalment pel vehicle privat. Reivindiquem el dret a respirar aire net.
  • Exigim un espai públic accessible i obert a tothom.
  • Per últim, creiem que cal continuar la feina duta a terme per entitats i col·lectius per millorar la qualitat de la ciutat (del seu aire i sòl) i la seva habitabilitat (espai públic, verd, seguretat viària, mobilitat, usos,…), per això defensem una manera d’actuar coordinada i conjunta per sumar esforços, crear xarxa i maximitzar l’impacte en el territori i a nivell sectorial.