Resultats del cens de rapinyaires nocturns al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obach

Penjat el 9 d'octubre de 2019, per Gerard Codina

El passat mes de setembre, dins el marc dels cafès científics de l’ADENC, vam poder gaudir de la primera sessió de l’any amb la xerrada “Seguiments de fauna i flora. Estratègies de conservació. Aplicació al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.” Aquesta xerrada ha estat realitzada per en Roger Puig Gironès, investigador de la UB i membre del Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de les Muntanyes Mediterrànies (CMBMM), i en Daniel Pons Julià, biòleg i tècnic de Conservació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obach.

Al llarg de la xerrada ens han explicat en quin estat es troba ara mateix el Parc Natural i presentat l’actual Pla Estratègic de Conservació, així com els diferents seguiments de la biodiversitat que es duen a terme en els hàbitats del parc. Un d’aquests seguiments és el de rapinyaires nocturns, que es va dur a terme al llarg de l’hivern d’aquest últim any pel CMBMM amb la col·laboració de l’ADENC i uns 70 voluntaris.

El mapa següent és el resultat dels censos realitzats per tots aquests voluntaris. Principalment, l’espècie detectada ha estat el gamarús (Strix aluco), rapinyaire associat a zones forestals. Gràcies a aquest esforç ara podem conèixer millor l’estat d’aquestes aus al parc natural i quin és el territori ocupat per aquesta espècie.

Resultats del cens de rapinyaires nocturns al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obach

Finalment volem agrair al CMBMM, al Parc Natural i a tots els voluntaris que han participat, sense els quals aquest projecte no hagués estat possible. En un futur esperem continuar col·laborant en nous projectes i poder comptar amb tots ells.