La caiguda de les torres

Penjat el 2 de març de 2005, per ecologistes

Avui, a les 12 h. la plataforma NO A LA MAT de les comarques gironines ha realitzat a la plaça de l’ajuntament de Figueres una representació (“performance”) consistent en una desfilada de torres d’alta tensió fabricades per membres de la pròpia plataforma. Les torres desfilaran “protegides” per les justificacions que fins ara han exposat els partidaris de la línia en forma de pancartes. A continuació, l’aparició dels arguments defensats per la Plataforma NO A LA MAT (el revers de les pancartes) tombarà per terra totes les torres.

Durant l’execució es repartiran adhesius NO MAT, fulls informatius

Aquesta acció s’ha portat a terme amb les següents finalitats:

1. Fer palès el rebuig de la plataforma envers la línia de 400.000 V. ja que es tracta d’una infrastructura insostenible i innecessària amb greus repercussions socials, econòmiques, ecològiques i sobre la salut.

2. Sensibilitzar l’Ajuntament de Figueres sobre els greus inconvenients de la línia a fi que es reconsideri el recolzament inicial que el Sr. Alcalde, Joan Armangué, ha fet públic i s’aprovi la moció en contra.

3. Informar la ciutadania en general i concretament la població de Figueres per tal que la societat civil disposi dels elements necessaris per prendre una decisió responsable i exigeixi dels governants la defensa de les seves necessitats per davant dels interessos econòmics de les grans companyies elèctriques.

4. Iniciar una campanya per que la gent enganxi al seu vehicle un adhesiu (amb l’ase català etzibant una cop a una torre d’alta tensió) i mostri de forma pública els seus dubtes envers aquesta gran infrastructura tant problemàtica. En els propers dies s’efectuarà una bustiada porta per porta a Figueres i altres pobles de la comarca deixant informació i un adhesiu per col·locar al vehicle.

Figueres, 26 de febrer de 2005.

Persona de contacte: Xavier LLORENTE (portaveu Plataforma NO A LA MAT) 666540175