Reclamen la paralització de les obres de la central tèrmica de Vandellòs

Penjat el 29 d'abril de 2005, per ecologistes

La Plataforma per la Defensa del Territori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i La Cala Fòrum (L’Ametlla de Mar) acorden unir esforços per reclamar la paralització de les obres de la Central Tèrmica de l’Hospitalet de l’Infant pels impactes en el territori i l’increment de risc en la seguretat de la Central Nuclear Vandellòs II.

Membres de la Plataforma per la Defensa del Territori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i del grup en defensa de la societat civil La Cala Fòrum (L’Ametlla de Mar) van mantenir una reunió el passat dijous al vespre per intercanviar impressions respecte als darrers esdeveniments al voltant de l’incident de la Central Nuclear Vandellòs II i de les possibles incompatibilitats de la Central Tèrmica que actualment s’està construint a 1 km del complex nuclear.

Les declaracions de la presidenta del Consejo de Seguridad Nuclear, María Teresa Estevan Bolea, afirmant que no està d’acord amb la ubicació de la futura Central de Cicle Combinat de la Plana del Vent perquè estarà situada en una zona de risc, han alertat les dues entitats que han decidit unir esforços per reclamar al Ministerio de Indústria la revisió de l’autorització que aquest organisme va donar a l’empresa gasNatural SDG al setembre passat. Aquesta autorització, juntament amb el permís d’obres concedit per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, van permetre l’inici de les obres al desembre passat.

Les dues entitats reclamaran la paralització de les obres mentre no es donin a conèixer les conclusions de l’estudi de risc que el CSN va obligar a realitzar a l’empresa promotora del projecte.

També reclamaran al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya la revisió de l’expedient ambiental, al·legant que l’estudi d’impacte ambiental realitzat pel grup d’Anàlisi i Gestió Ambiental de la Universitat Rovira i Virgili presentava nombroses deficiències i inexactituds. Entre les deficiències destaquen la manipulació de les dades sobre dispersió dels contaminants i la poca precisió sobre els efectes en la salut de les persones i el medi natural.

Així mateix, els dos col·lectius han decidit estudiar la possibilitat d’emprendre manifestacions ciutadanes si les seves peticions no son ateses correctament, així com també la realització de xerrades informatives arreu del territori.

Paral·lelament, des de La Cala Fòrum s’estan formulant propostes per a l’impuls de l’energia solar fotovoltàica com a mesura alternativa en la generació elèctrica a través de recursos endògens no contaminants.

Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant / L’Ametlla de Mar

29 d’abril de 2005

Més informació:
Tel.: 626.186.014, Joan Callau (La Cala Fòrum)

Tel.: 657.843.172, Sergi Saladié (Plataforma Vandellòs-Hospitalet)