LA PLATAFORMA TÀRRACO VERDA ORGANITZA UN NOU TALL DE LA VARIANT ACTUAL DE LA N-340

Penjat el 23 de juliol de 2005, per ecologistes

LA PLATAFORMA TÀRRACO VERDA ORGANITZA UN NOU TALL DE LA VARIANT ACTUAL DE LA N-340 EN PROTESTA PEL TRAÇAT DE LA VARIANT i DONARÀ VALORACIONS SOBRE EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA D’AQUEST DIVENDRES

Seguint la campanya reivindicativa iniciada fa més d’un any i mig, la Plataforma Tàrraco Verda ha organitzat per aquest diumenge dia 23 DE JULIOL un nou acte reivindicatiu:

UN NOU TALL DE CARRETERA, el novè, en concret a la variant de la carretera N-340 en tots dos sentits de la marxa, al seu pas per la ciutat de Tarragona, a l’alçada de l’hotel Royal Tarraco. A les 18.00 hores. En aquest acte es realitzarà una valoració dels esdeveniments del darrer ple municipal de divendres que, entre d’altres qüestions, va debatre sobre la carretera N-340.

Recordem que l’objectiu és protestar contra les pressions de diversos partits polítics i entitats veïnals de la ciutat que sembla han aconseguit que s’executi el projecte de variant de la N-340 al pas per Tarragona tal com està aprovat pel Ministeri de Foment, sense acceptar cap tipus de modificació.

La plataforma recorda que:
  • El projecte actual no és una veritable variant sinó un accés nou al centre de la ciutat que contribuirà a col·lapsar la carretera dels Pallaresos, la zona del Cementiri i l’avinguda Catalunya-

  • El projecte actual facilita l’especulació urbanística en tot l’entorn de Terres Cavades, el Nàstic i el Llorito.

  • El projecte actual té un gravíssim impacte ambiental i paisatgístic sobre els turons i boscos del llevant del municipi.

  • Es pot modificar la part més important del traçat de la variant – a ponent de la carretera del Catllar – sense que signifiqui un retard significatiu a les obres.

  • Els veïns que demanen l’inici immediat de les obres demostren una total manca de sensibilitat i solidaritat per aquells altres veïns que veuran greument afectada la seva qualitat de vida, o perdran propietats i cases, en cas d’executar-se el projecte actual sense modificacions.
 Tarragona, 24 de juliol de 2005