Les plataformes en defensa del territori demanen que es revisin tots els projectes eòlics previstos al Pla de

Penjat el 29 de juliol de 2005, per ecologistes

Les plataformes per a la defensa del patrimoni natural i cultural de la Terra Alta, Priorat, Senan, Montblanquet, Vall del Corb, Vandellòs, Baix Ebre i el grup ecologista GEPEC van finalitzar ahir amb una entrevista amb el PSC les converses amb els diputats del tripartit per exposar-los les esmenes al Pla de l’Energia. Les plataformes han demanat que es revisin tots els projectes eòlics previstos en el pla.

Font: ACN | Diari de Tarragona 29-07-05

Arran de l’aparició del Pla de l’Energia de Catalunya (PEC), la Coordinadora de plataformes per a la defensa del patrimoni natural i cultural de la Terra Alta, del Priorat, de Senan, Montblanquet, la Vall del Corb, Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant, el Baix Ebre i el grup ecologista GEPEC s’han entrevistat aquest mes de juliol amb representants del Govern tripartit per tal de manifestar el seu desacord amb el PEC. Després de conversar amb ICV i ERC, la Coordinadora va mantenir ahir la última de les reunions amb el PSC.

La Coordinadora ha plantejat als partits la necessitat de tenir present el criteri de reequilibri territorial a l’hora de planificar la distribució dels centres productors d’energia, ‘per tal que l’acostament dell llocs de generació als llocs de consum sigui un fet real i per tal que l’aposta per les energies renovables sigui més decidida en tots els casos’.

Les plataformes han lamentat ‘la manca de voluntat de canvi de model energètic que es desprèn del model que no aposta prou per afavorir plantejaments que contrarestin el poder absolut de les grans companyies a l’hora de planificar i gestionar l’energia’. En aquestes converses, també han expressat el seu desacord amb el desplegament de l’energia eòlica que provoca ‘unes concentracions desmesurades en detriment i perjudici de les comarques desfavorides, al marge de consideracions estrictes d’eficiència energètica’.

Aquests motius des discrepància han portat a la Coordinadora a manifestar que el projecte del PEC ‘queda lluny dels pactes del Tinell i dels diferents compromisos adquirits en l’anterior legislatura pels tres partits que ara governen’. Per això, les plataformes han lliurat a cada partit el text de les propostes d’esmena que faran arribar al Departament d’Indústria de la Generalitat.