El poble de Querol (Alt Camp) diu PROU !!!

Penjat el 3 de setembre de 2005, per ecologistes

Ja fa més de mig any que l’Ajuntament de Querol va aprovar inicialment el Pla d’Ordenació Urbanística del Municipi (POUM) en que preveia un creixement del poble de més del 1000 %. Ningú s’oposa al creixement del poble; a més hi ha alternatives aprovades que impliquen doblar el nombre de cases, però des de l’Ajuntament creuen que no n’hi ha prou; potser perquè no en poden treure res? No n’hi ha prou amb 5 urbanitzacions al municipi?

Ara restem a l’espera de les modificacions que vulguin fer; però tot indica que retallaran el nombre d’habitatges fins a 670 però no el projecte que es troba enmig de la Proposta Xarxa Natura de la Unió Europea.

Des que els veïns de Querol vam denunciar la situació i vam formar la Plataforma Salvem Querol, l’Ajuntament ens posa el màxim de traves: ens retira la cessió de la Casa del Poble als veïns sense previ avís amenaçant-nos de llançar tot el que hi ha dins, ens avisa la Guardia Civil per organitzar un esmorzar o una parada en un aplec, ens amenaça a apujar l’aigua, ens diuen que no ens mereixem l’aigua que ens bevem, aproven el pas de la seu de l’ajuntament a les urbanitzacions i ens volen canviar el nom del municipi (aprovat en ple). I per descomptat no fan cap inversió al poble, deixen caure les cases del nucli mentre pensen com construir 1000 0 670 cases en pendents del 30%.

La propera sorpresa que ens tenien preparada era la retirada de la subvenció de la festa major. Així al cap de 15 dies de celebrar la Festa, l’Ajuntament ha decidit no donar-nos la subvenció de 480 euros per celebrar-la. Aquesta resposta l’hem sabuda a través del diari El Vallenc un mes més tard de presentar-ne la sol·licitud quan en els programes es va posar a l’Ajuntament com a col·laborador principal i a més l’ajuntament té la barra d’anunciar-se als diaris de difusió comarcal perquè gaudim de la Festa Major.

La subvenció representa un 15% del pressupost de la Festa, que en total té un cost aproximat de 3000 euros. Per tant és una despesa més que haurem d’assumir els veïns i veïnes que no fa l’ajuntament, com ara la neteja de carrers, l’organització d’activitats, la reparació de vidres de la casa del poble, …

Aquesta subvenció no creiem que sigui un donatiu voluntari, és un dret que gaudeix el poble per celebrar la Festa Major , ja que l’Ajuntament mai l’ha volguda organitzar. Creiem que tenim el mateix dret que les 5 urbanitzacions perquè paguem els mateixos impostos.

Per una altra banda l’Associació de Veïns no creu necessari el trasllat de l’Ajuntament ja que podria suposar una malversació de fons, perquè l’edifici és modern i amb tots els serveis . Això no vol dir que ens mostrem contraris a l’obertura d’una oficina municipal a les urbanitzacions, amb el suport de les noves tecnologies podrien estar connectats els diversos punts i seria més òptim i, en tot cas, es podria desplaçar el personal municipal per a oferir el servei.

També estem cansats de les acusacions de l’Alcalde, sobre la decisió de retirar-nos les claus de la seu de la nostra Associació per maltractaments a l’edifici, en primer lloc aquestes coses cal demostrar-les, són prou serioses i nosaltres sí que podem demostrar que hem canviat vidres, hem reparat graons, hem netejat i hem aportat mobiliari ,… i per raons òbvies no ens interessa malmetre un espai d’ús comú.


En el joc democràtic és totalment lícit fer crítica a l’equip de govern, sobretot si és constructiva, i encara més tenint en compte que aquestes persones que ho critiquen no van guanyar les eleccions i que governen gràcies a un trànsfuga expulsat del seu partit. Tampoc són massa condicions per a venir a donar lliçons d’ètica política.

L’Associació de Vens i Veïnes del Nucli Antic de la Vila de Querol lamenta que sota les sigles de partits com el PSC amb una línia coherent i demostrada, s’hi puguin aixoplugar individus amb tarannà del més pur estil ranci i franquista, que es dediquin a difamar i a especular com en els anys més foscos de la nostra història.

ASSOCIACIÓ DE VEÏNES I VEÏNS DEL NUCLI ANTIC DE QUEROL

Per a més informació:

President: Salvador Bernadó 618571261

Secretari: Jordi Pijoan 616396836

Vice-president: Josep Sànchez: 639344806