LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DEL TERRITORI DE VANDELLÒS I L’HOSPITALET DE L’INFANT PREGUNTA ALS MUNICIPIS VEÏN

Penjat el 2 de novembre de 2005, per ecologistes

Aquesta mateixa setmana la Plataforma per la Defensa del Territori de Vandellòs I l’Hospitalet de l’Infant s’ha posat en contacte amb els representants de tots els partits polítics representats en els ajuntaments dels municipis veïns (Ametlla de Mar, Tivissa, Pratdip, Mont-roig del Camp) per tal d’aclarir els rumors sobre la ubicació del magatzem de residus radiactius (ATC) al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

 
Concretament s’han enviat un total de 15 cartes adreçades a cadascun dels representants dels diferents partits polítics amb representació als ajuntaments dels municipis veïns (veure doc. adjunt: Carta Ajuntaments veïns.doc; i veure al final del present comunicat el llistat dels/les regidors/es a qui s’ha enviat la carta)

En a carta s’exposen els indicis que, segons la Plataforma, des d’Enresa i l’equip de govern  de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (CiU) s’està treballant per tal de situar el cementiri de residus radiactius (ATC) en aquest municipi. Els indicis són:

–        a nivell estatal s’han iniciat els tràmits per a l’establiment de les determinacions que s’hauran de seguir per a la ubicació de l’ATC en un municipi de l’Estat.

–        Que el novembre de 2004 es va constituir el COWAM-España (impulsat per l’AMAC i que compta amb la participació d’alguns municipis amb centrals nuclears, entre els quals s’hi troba l’alcalde de Vandellòs-Hospitalet, Sr. Josep Castellnou, i amb representants del CSN, d’ENRESA) amb l’objectiu d’establir el criteris metodològics per a la definició de la ubicació de l’ATC. (informació sobre el COWAM-España: www.cowam.org/es)

–        Que, d’acord amb la metodologia proposada des del COWAM, ja s’han iniciat alguns dels procediments. Concretament ens referim :

o       Jornades sobre residus radiactius celebrada la primavera passada a l’Hospitalet de l’Infant,

o       Visita efectuada per veïns, entitats i representants polítics del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet i de municipis veïns a la seu del CSN (Madrid) i al Magatzem de residus radiactius de mitjana i baixa intensitat del Cabril (Córdoba),

o       Visites de periodistes al Cabril organitzades per Enresa,

o       Aparició de diversos comunicats premsa exaltant els beneficis que suposaria acollir l’ATC, i que serveixen per sondejar l’opinió publica i sectors potencialment afectats per tal d’observar les seves reaccions,

També s’informa als municipis veïns sobre la clara predisposició de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vandelllòs-Hospitalet a acollir aquesta mena d’infraestructures (recordant-los-hi els casos recents de l’aprovació del projecte de Central Tèrmica de 800MW a l’Hospitalet de l’Infant, el suport al projecte ITER, o la no intervenció ni posicionament en el cas de l’incident de la Central Nuclear Vandellòs II).

Finalment es sol·licita als representants polítics dels municipis veïns informació sobre si hi han hagut contactes amb Enresa i/o l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per tractar la qüestió de l’emplaçament de l’ATC; així com també informació sobre quin és posicionament dels respectius partits polítics sobre la possibilitat que l’ATC s’ubiqui a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, 2 de novembre de 2005

Més informació:

Sergi Saladié (Portaveu Plataforma Vandellòs-Hospitalet)

Tel. 657.84.31.72


LLISTA DE REPRESENTANTS POLÍTICS CONSULTATS:


Ametlla de Mar

Sr. ANDREU MARTÍ I GARCÍA (Convergència i Unió) (Alcalde)

Sr. RICARDO RAFAEL LLAÓ LLAÓ (Partit Popular)

Sr. ANTONI ESPUNY GASENI (Partit dels Socialistes de Catalunya-Progrés Municipal)

Sr. JORDI GASENI I BLANCH (Esquerra Republicana de Catalunya-Agrupació Municipal)

Tivissa

Sr. JORDI JARDÍ I PINYOL (Convergència i Unió) (Alcalde)

Sr. FERMI JAUME PALLISE MARTIN (Iniciativa de Progrés Municipal)

Sr. JOSEP MARIA CASADÓ BARGALLÓ (Agrupació d’Independents Serra d’Almos)

Pratdip

Sr. JOSEP MONTANÉ I VIDAL (Partit dels Socialistes de Catalunya-Progrés Municipal) (Alcalde)

Sr. JOSEP FORTUNY SABATÉ (Convergència i Unió)

Mont-roig del Camp

Sr. MIQUEL ANGUERA I BRÚ (Unió Montroig/Miami-Esquerra Republicana de Catalunya) (Alcalde)

Sr. JAUME SANCHO TODA (Convergència i Unió)

Sr. JOSEP MARIA GAIRAL MARTI (Verds i Més)

Sr. FRANCISCO DE ASIS MORANCHO LOPEZ (Miami per Independents-Federació d’Independents de Catalunya)

Sra. ROSA MARIA ESCODA CEDO (Partit dels Socialistes de Catalunya-Progrés Municipal)

Sra. MARIA GLORIA ESCOTE MUNTE (Partit Popular)