MANIFEST DELS VEÏNS I VEÏNES DE CAPAFONTS I MONT-RAL SOBRE EL RAL.LI DE CATALUNYA 2005

Penjat el 13 de novembre de 2005, per ecologistes

Els sotasignants expressem el nostre disgut i disconformitat amb l’organització del Ral·li RACC-Catalunya 2005 que ha transcorregut en els nostres municipis.

Els motius de la nostra disconformitat són els següents:

 
– El ral·li ha suposat una afluència massiva de persones i cotxes sense cap mena de control ni regulació per part de l’organització, la qual cosa ha representat que la gent aparqués i acampés allà o­n ha volgut, sense respectar res i deixant tota mena de brutícia.

– La informació sobre el desenvolupament del ral.li ha sigut incorrecta, insuficient i tardana.

– S’han incomplert els talls de carreteres anunciats. Això ha provocat una assistència massiva i molt superior a la que l’espai permet acollir. Així hem vist com la gent ha entrat dintre les nostres cases, finques, conreus i boscos sense respectar cadenes, tanques ni avisos.

– Ni l’organització ha posat els mitjans necessaris –zones d’acampada, lavabos, aparcaments- ni les forces de seguretat públiques han evitat que les nostres cases s’hagin vist envaïdes per cotxes amb intenció d’aparcar els seus cotxes i acampar allà o­n fos. En la majoria de casos, amb danys a conreus, plantacions, i boscos; deixant brutícia pertot arreu.

– Les moltes denúncies que hem fet al 112, Mossos d’Esquadra, Guardia Civil i Agents Rurals no han estat ateses. En la majoria d’ocasions se’ns ha contestat “això no és competencia nostra” o “prenem nota”.

– En algun cas concret, membres de l’organització o de les forces de seguretat ha arribat a mofar-se de les nostres peticions. També hem rebut insults per part de gent del públic.

– En cap moment s’ha tingut en compte que el ral.li transcurre dins l’Espai Natural Protegit de les Muntanyes de Prades, la normativa dels qual no permet l’acampada lliure, el fer foc, l’ús de material pirotècnic ni la contaminació sòlida o acústica. Tot i les nombroses denúncies fetes, no hem presenciat cap actuació per evitar-ho.

– Tot i que l’organització del ral·li s’encarrega de netejar, aquesta neteja només arriba als llocs propers a la carretera, quedant bruts els molts racons o­n la gent ha arribat.

PER TOTS AQUESTS MOTIUS ELS VEINS I VEÏNES DE CAPAFONTS I MONT-RAL ENS NEGUEM A QUE EL RAL·LI TORNI A PASSAR PELS NOSTRES MUNICIPIS.