Segona setmana anti-transgènica a Catalunya. Del 12 al 17 de Desembre del 2005

Penjat el 13 de desembre de 2005, per ecologistes

Després de la setmana de lluita el passat més de Març en contra del projecte de Decret de coexistència entre conreus OGM i conreus no OGM elaborat pel DARP i que fins ara no s´ha aprovat, la Plataforma Transgènics Fora organitza dels dies 12 al 17 de Desembre una nova setmana d´activitats en contra dels cultius transgènics.

 Aquesta segona setmana de lluita presenta importants novetats en relació a la primera, degut a les activitats realitzades per la PTF en aquests darrers mesos, a la necessitat d´ampliar la conciència de la població catalana sobre els greus impactes que en àmbits diversos impliquen el conreus transgènics i a la decisió d´engegar noves activitats per lliberar el nostre territori de conreus OGM.

1.- Volem posar en marxa una gran campanya de zones lliures d´OGM en la línia de les que s´estan realitzant a diferents paísos i comunitats europees, però a dos nivells diferents i paralels. Primer, implicant aquells municipis sensibles als problemes que impliquen els transgènics perquè facin una declaració pública de zona lliure, però que també desenvolupin activitats divulgatives i formatives i es coordinin amb el ja extens moviment europeu.

I segon, portar el tema de zones lliures a entitats i associacions de base a nivell urbà i rural (escoles, organitzacions de barri, producció agrícola i entitats vinculades al consum) perquè es declarin espais lliures d´OGM i promoguin un altre model de producció i de consum.

2.- Informar de les investigacions i els análisis que s´estan realitzant per membres de l´Assemblea Pagesa, Greenpeace i de la PTF a les terres de Lleida sobre els conreus, contaminacions i experiments ilegals transgènics.

3.- Fruit dels contactes mantinguts amb la Confédération Paysanne, Guy Kastler i Nicolas Duntze, membres destacats d´aquesta organització pagesa que porta una lluita molt forta a l´Estat francés contra els OGMs, mantindran diverses reunions a Barcelona, Girona, Lleida i Reus amb col.lectius preocupats i implicats amb l´oposició als conreus transgènics.

També s´organitzarà una conferència a la Universitat de Barcelona i una altra a la de Lleida amb la presència de Jean Pierre Berlan, científic francés, Director del INRA (Institut Nacional de l´Investigació Agrícola) sobre les mistificacions científiques dels OGMs.

4.- Participació en les accions que organitza la campanya “Prou OMC” en contra de les reunions a Hong-Kong

 

Per conectar amb nosaltres: transgenicsfora@moviments.net

PROGRAMA


Dilluns 12

18.30 h. a l’Ateneu Popular La Torna, c.Sant Pere Màrtir 37, Gràcia, Barcelona, Xerrada-Debat "Estratègies de resistència als transgènics", amb membres de la Confederation Paysanne francesa i de la Plataforma Transgènics Fora.


Dimarts 13

12 h. Sala d’Actes Facultat de Ciències de la UAB, Xerrada a càrrec del Dr. Berlan "Transgènics, ciència o necrotecnologia de la dominació?".

18.30 h. a la Biblioteca Pública de Figueres, Xerrada-Debat "Estratègies de resistència als transgènics", amb membres de la Confederation Paysanne francesa i de l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG).


Dimecres 14

19.30 h. a la sala d’Actes del Recorat de la Universitat de Lleida, Xerrada a càrrec del Dr. Berlan i del pagès ecològic Joaquin Arqué:

"Transgènics, ciència o necrotecnologia de la dominació?"

19.30 h. al Centre de Lectura de Reus (c.Major 15), Xerrada-Debat "Estratègies de resistència als transgènics", amb membres de la Confederation Paysanne francesa i de la Plataforma Transgènics Fora.


Dijous 15


A Lleida,

20 h. a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Balaguer, Xerrada-Debat "Un altre món sindical per superar la crisi agrària", amb membres de la Confederation Paysanne francesa i de l’Assemblea Pagesa de la Noguera i el Maresme..

18.30 h. al RAI (c.Carders 12 pral, Barcelona), Taller obert sobre agricultura transgènica, resistències i alternatives.


Divendres 16

19.30 h. al CSO La Fera de Gràcia (Santa Agata 28, Gràcia, Barcelona)

Video-Fòrum: "Hambre de soja" sobre les consequències catastròfiques del model agroexportador de soja transgènica a l’Argentina; "Transgénico Express" sobre l’Estat espanyol com a paradís transgènic a Europa; i videos d’accions de la PTF.


Dissabte 17

11 h. Plaça Virreina, Barcelona,

Assemblea de col.lectius i persones en lluita contra els transgènics a Catalunya, i Fira Agroecològica (productores, artesans, distribuidores, col.lectius,…).

12 h. Portal de l’Àngel, Barcelona,

concentració "Prou OMC" (Organització Mundial del Comerç), amb la performance interactiva "El precio justo".

14 h. Plaça Virreina, Barcelona,

Dinar Popular ecològic cuinat per La Txirivita.