GEPEC-ENERGIA TANCA EL SEU 2n ANY DE VIDA

Penjat el 13 de desembre de 2005, per ecologistes

El projecte GEPEC-ENERGIA, dedicat a la promoció de l’energia solar i al consum energètic responsable, redacta la memòria i valoració dels seus dos anys de vida i canvia de local.

El projecte del GEPEC (Grup d’Estudis per a la Protecció dels Ecosistemes del Camp), que porta per nom GEPEC-ENERGIA i es va iniciar a finals de l’any 2003 amb oficina a Altafulla, c/ Pont de Mar núm 17, fa una valoració positiva dels seus dos anys de vida. La memòria que ha redactat per donar als diferents municipis amb els que ha col·laborat ha de servir per decidir quines seran les línies d’acció en futures col·laboracions. Aquest informe es lliurarà al llarg d’aquest mes i a l’inici del següent als diferents ajuntaments.

GEPEC-ENERGIA, que en el seu primer any de vida duia per nom DE SOL A SOL, va néixer de la necessitat de complir amb la reducció d’emissions pactades en el protocol de Kioto i l’interés d’implicació per part del GEPEC. La principal línia d’actuació que ha dut a terme ha estat l’assessorament a particulars i la divulgació de les diferents formes d’aprofitament d’energia solar, principalment en l’àmbit escolar. Al llarg d’aquests 2 anys ha donat assessorament de forma gratuïta a una vuitantena de persones que ho han demanat i ha gestionat 4 subvencions. Ha generat informació relacionada amb l’energia solar, els costos, explicant-ne el funcionament i promovent-ne l’ús.

D’entre més de 50 activitats i tallers realitzats a les escoles de 3 municipis diferents en l’últim any, festes de cloenda, unes 20 xerrades i l’assessorament a unes 80 persones de forma gratuïta, destaca la realització d’una de les dues exposicions que té per títol A la llar, energia solar.

Aquesta exposició itinerant ha estat subvencionada pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i pels Ajuntaments de Cambrils, Salou, La Secuita i Altafulla. El seu principal objectiu és divulgar i motivar l’ús d’energia solar. També analitza els consums típics d’una llar espanyola i com aquests es poden reduir utilitzant l’energia de forma responsable i eficient. Està destinada al públic en general però conté informació que pot resultar interessant per a professionals del sector i altres educadors.

Durant la setmana de l’energia l’exposició es va poder veure a l’ajuntament de Cambrils. Posteriorment es va portar al centre cívic de Salou i a l’IES Jaume I del mateix municipi. A partir d’aquesta setmana s’exposarà als ajuntaments d’Altafulla i a finals d’any a l’ajuntament de La Secuita.

Des del mes de Desembre, es pot contactar amb GEPEC-ENERGIA al local del GEPEC-EdC a Reus (C/ d’en Vilar núm. 5 2n CP 43201 Tel. 977 34 26 04) o bé, com fins ara, al telèfon solar 675 384 707

Responsables: Jesús López Villada

Josep Maria Andreu Florensa

GEPEC-ENERGIA

C/ d’en Vilar núm.5 2n

43201 Reus

Tels. 977342604

675384707