Reviu el connector biològic del Muntanyans a Torredembarra

Penjat el 5 de gener de 2006, per ecologistes

La desembocadura del Torrent del Gibert és a o­n acaba el connector biològic amb les muntanyes de l’interior. La seva importància llargament reivindicada ha estat sotratllada per la presència d’un porc senglar la nit de nadal.

 
Concretament un naturalista del GEPEC-EdC, en Jordi Vadell, va fer la troballa de les petjades recents a l’endemà, dia de Nadal. Les empremtes recorrien uns 300 metres entre entre els pins de Cal Valent o de Creixell, creuant per davant de la urbanització Clarà Mar" i aquestes petjades varen desaparèixer en direcció l’estany del Gaianet.

En els darrers 5 anys aquest és el tercer porc senglar detectat dins de l’Espai d’Interès Natural “Platja de Torredembarra i Creixell”. Dues d’aquestes cites s’han obtingut vora aquests pins de la desembocadura del Torrent del Gibert. La presència d’aquests animals certificant la necessitat de preservar-lo. L’hivern és una estació seca que pot empènyer a aquests animals a buscar aliment fora dels seus espais habituals. Tanmateix abans del boom demogràfic a la costa, animals com els porcs senglars, els llops, els ossos, els cérvols o les llúdrigues podrien haver estat tan comuns com a les muntanyes de l’interior.

D’aquí rau la importància no només de mantenir lliure d’edificacions el màxim d’espais entre la línia de costa i la muntanya, sinó de realitzar passos per a fauna convenientment funcionals a totes les infraestructures: carreteres, vies del tren, autopistes, rotondes…

Persona de contacte: Ramon Ferré (telèfon 977-64.52.60)