SENYOR PUJOL, NOSALTRES NO SOM ELS DE LA CULTURA DEL NO!

Penjat el 15 de gener de 2006, per ecologistes

Avui 13 de gener de 2006 l’expresident de la Generalitat de Catalunya, sr. Jordi Pujol, ha visitat la Terra Alta. Aquesta visita l’ha aprofitat per visitar les obres del reg oriental de la Terra Alta i per tenir una trobada amb càrrecs electes, militants i simpatitzants de Convergència Democràtica de Catalunya. Sembla que també visitarà La Pobla de Massaluca i La Fatarella i demà anirà a Ascó.

 
Ens ha sorprès i dolgut en gran manera una afirmació del sr. Jordi Pujol sobre el desenvolupament de la Terra Alta que consolida l’aposta agrícola i turística i es vol obrir cap a la indústria eòlica. Ha arribat a qualificar la situació actual de molt esperançadora i que l’oposició popular de fa uns anys a la implantació de l’energia eòlica que el seu Govern proposava obeïa exclusivament a raons d’oportunisme polític dels partits de l’oposició i a l’acció dels promotors del NO per sistema, els defensors de la cultura del NO.

Ens ha dolgut, diem, perquè aquesta afirmació queda molt lluny de la realitat. Els opositors a la implantació irracional de l’energia eòlica, abans i ara, no som els del NO per sistema i hem explicat a tots el que ens han volgut escoltar les raons de la nostra postura. Potser no ens hem explicat prou bé o potser qui havia d’escoltar no ha escoltat amb prou atenció, o potser les antenes que teniu al territori no són les més adequades. I ens ha dolgut encara més per venir d’una persona que estima Catalunya, que estima la Terra Alta com el que més, i que ha governat el nostre país durant molts anys, amb un balanç força positiu, malgrat algunes ombres derivades del seu darrer mandat: El transvassament, el mapa eòlic i alguna cosa més a les nostres terres.

Senyor Pujol, un disbarat és un disbarat, ho proposi Convergència o ho proposi el Tripartit. I el model d’implantació de l’energia eòlica que es vol aplicar a la Terra Alta és un disbarat, es miri per o­n es miri. Era un disbarat el model d’implantació i el conjunt de projectes que va aprovar cuita corrents el darrer Govern de Convergència, com és un disbarat amb tots els seus atributs el model d’implantació i els projectes que vol executar a la Terra Alta l’actual Govern del Tripartit: Exactament el mateix. El mateix model, pràcticament els mateixos projectes una mica maquillats, això sí, i el mateix disbarat.

I contra aquest disbarat continuarem dient que NO, ho proposi Convergència o ho defensi el Tripartit.