Èxit de la marxa anticementiri nuclear a Camposines (Terra Alta)

Penjat el 6 de maig de 2007, per ecologistes

El diumenge 6 de maig la Coordinadora Anti-Cementiri Nuclear de Catalunya ha celebrat el primer acte públic important contra la ubicació d’un Magatzem Temporal Centralitzat (MTC). La jornada ha començat a Corbera d’Ebre d’on ha sortit una marxa popular, amb la participació de gairebé 200 persones, fins a Les Camposines. En arribar s’ha llegit un manifest amb les reivindicacions de la campanya.

S’ha escollit la partida de Les Camposines perquè en aquell indret està projectat un futur polígon industrial que podria acollir l’esmentat Cementiri Nuclear. Tot i que sembla que l’Ajuntament de La Fatarella aprovarà una moció en contra de la ubicació  d’un magatzem de residus radioactius en aquell lloc, la Coordinadora ha decidit no baixar la guàrdia i rebutjar frontalment qualsevol projecte de Cementiri Nuclear a Catalunya.

La Coordinadora i els manifestants pretenen cridar l’atenció pública sobre els perills d’albergar residus que romandran radioactius durant milers d’anys i els perjudicis que suposaria per les nostres comarques en matèria de salut, seguretat i contaminació ambiental.

Científics com l’epidemiòleg Dr. Rodríguez Ferré expliquen clarament els "benèfics" efectes de viure a la zona que aculli aquest Cementiri Nuclear: més incidència de diversos tipus de càncer, afeccions al sistema de defensa del cos, major incidència de malformacions en   els fetus, etc. Efectes que segurament ja patim degut a les quatre Centrals Nuclears que ens van ficar al territori, i que ningú dels qui poden ha volgut pagar perquè s’estudiïn.

Les nostres terres ja han contribuït suficientment – i sense que ningú ens preguntés si ho volíem fer- al benestar de Catalunya, sobre tot en el terreny de l’energia elèctrica, però també en el de l’aigua. Ara diem prou d’aquest color. No acceptem cap agressió més en nom d’un interès general que en realitat són els interessos particulars d’uns pocs. Ens referim, és clar, a les elèctriques, la banca que hi és al darrera, els especuladors immobiliaris i les grans constructores.

Així doncs, l’acte realitzat a Corbera d’Ebre s’emmarca en una campanya que s’estendrà per tot el territori, desplegant properament un llarg seguit d’actes.


NO AL CEMENTIRI NUCLEAR!

Coordinadora Anti-Cementiri Nuclear de Catalunya.

Corbera d’Ebre, 6 de maig de 2007

Fes clic AQUÍ per a veure les fotos de la Marxa de Corbera a Camposines
Fes clic AQUÍ per a llegir el MANIFEST

Fes click AQUÍ per a veure el vídeo de la lectura del manifest