Comunicat de la Plataforma per a la Defensa de la Terra Alta

Penjat el 7 de maig de 2007, per ecologistes

La Plataforma per a la Defensa de la Terra Alta informa que en data de 8 de maig de 2007 cap ajuntament de la comarca, ni de les comarques veïnes afectades, ha debatut en ple la Moció per un replantejament i una planificació estratègica de la implantació d’energia eòlica a la Terra Alta

 
La Moció va ser presentada als diferents consistoris la setmana compresa entre els dies 19 i 23 de març. El text de la moció exposava fets evidents com la proliferació de projectes, la imminent construcció de la línia d’alta tensió associada als parcs, la desinformació o la inexistència d’estudis d’impacte socioeconòmic contrastats. Denunciava el frau que suposa instal·lar polígons eòlics per frenar l’efecte hivernacle i constatava la inexistència d’una planificació comarcal. El text de la moció subratllava la transformació irreversible de la comarca i reclamava una aturada imminent de tots els projectes per afavorir un debat racional i un consens possible pensat per a la comarca i des de la comarca.

El silenci de les administracions locals no fa altra cosa que evidenciar la incapacitat dels actuals governants municipals. No han estat capaços ni tan sols de votar en contra de les mocions per refermar així el seu compromís amb les promotores eòliques. Ara la responsabilitat de manifestar-se sobre el futur es trasllada en forma de manifest als representants de les noves candidatures.

La Plataforma ha començat a repartir manifestos que recullen els plantejaments exposats a la moció. Pronunciar-se sobre la voluntat de treballar pel futur de la comarca és un deure que pertoca als que volen representar la voluntat del poble. Els electors han de saber les intencions, els plantejaments i els reptes locals. Sense oblidar la visió comarcal: una comarca petita, singular i despoblada no es pot permetre que els qui governen i aquells qui aspiren a governar no vegen més enllà de perímetre del seu terme municipal.

El progrés i el futur passen forçosament per la responsabilitat, l’honestedat i la visió de futur. Signar el manifest forma part del joc electoral, dels gestos i els compromisos.