EL JUTJAT REOBRE LA INVESTIGACIÓ SOBRE L’INCENDI DE VANDELLòS i L’HOSPITALET DE L’INFANT

Penjat el 18 de maig de 2007, per ecologistes

El Jutjat d’Instrucció nº 2 de Reus va anunciar aquest 17 de maig que reobrirà les diligències prèvies sobre el gran incendi que va afectar part del terme de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant l’abril de 2006. El cas es trobava en aquests moments arxivat després dels informes del Cos de Bombers i de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil de la Generalitat, en el qual es descartava que l’origen del foc es degués a que membres del EPAF-GRAF haguessin apagat malament una foguera per eliminar restes.
 
El Jutjat ha pres aquesta decisió després de que l’acusació particular del grup Ecologista GEPEC (Grup d’Estudi i Protecció d’Ecosistemes del Camp)-Ecologistes de Catalunya i de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aportessin còpia d’un informe dels Agents Rurals de la Generalitat que recull altres conclusions i decidís citar aquests agents com a testimonis i perits dels fets ocorreguts.

L’advocat Albert Calduch que actua en aquest cas en representació del GEPEC-EdC i de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant valora positivament l’actuació del jutjat i espera que aquestes noves actuacions permetin esbrinar per fi el que realment va succeir en aquell incendi, que va arrasar completament 1250 hectàrees (incloent-ne 610 de protegides) del municipi de Vandellòs. Pel que sembla tot apunta a la responsabilitat de la Generalitat de Catalunya a través del EPAF-GRAF a qui se’ls hi va descontrolar una crema que havien realitzat uns dies abans de l’inici de l’incendi a la zona o­n es va originar la catàstrofe.