Carta de Bruno Salter detingut, apallissat i ferit de bala per la Policia Local de Reus

Penjat el 24 de maig de 2007, per ecologistes

ELS MEUS ANTECEDENTS

Després de ser detingut, apallissat i ferit de bala per la Policia Local de Reus el passat dia 14 de maig del 2007, el Batlle va declarar a la premsa que tinc antecedents. Us parlaré dels meus antecedents:

En la meva adolescència vaig passar molt de temps treballant pels “Grans”: muntant meetings, enganxant cartells tota la nit amb el risc de ser agredit pels d´extrema dreta, onejant senyeres i portant samarretes del PSC. Doncs militava a les seves joventuts, amb l´entusiasme i l´energia característica d´aquella edat: 14 o 15 anys.

No recordo d´aquella època haver rebut cap mena d´agraïment de part dels “Grans” i l´evolució posterior de les seves polítiques va constituïr el meu primer desengany d´amor per una causa.

Un altre dels meus antecedents, més proper en el temps, és que, coincidint amb la malaltia terminal del meu pare, la meva família i jo ens vam veure implicats en un feroç procés d´expropiació que ha durat 13 anys, amb l´èxit final dels plantejaments d´una administració local garrepa que, sota la bandera de l´ús públic, aconsegueix cases al centre de Reus a bon preu. Es veu que només els promotors i els polítics que els emparen poden aprofitar-se de l´especulació. Fins aquest moment, vivíem en un carrer al centre de Reus, abandonat molts anys per l´Administració, sense enllumenat públic. Això sí, estava ubicada al costat del Centre de Lectura i el Teatre Bertrina.

Rera aquest temple de la il·luminació intel·lectual s´extenía un món obscur i sovint la por dissuadia els meus amics de visitar-me.

Aquest és el lloc on em vaig criar i no se n´han començat a preocupar només que per fer-me fora.

Finalment, del “POUM he fet cap al PAM”

Un altre dels meus antecedents, la meva faceta d´aventurer m´ha portat a viatjar molts anys per terres estrangeres, sota règims dictatorials.

Paradoxalment, tot i haver patit tocs de queda, guerres tribals i controls militars, i ser apuntat per un arma en repetides ocasions, sempre he tingut l´oportunitat de parlar o negociar  i ensortir- me´n. No ha estat fins ara i aquí, a Reus, a la meva ciutat, a una nació que anomenem democràtica, com Catalunya, dins el democràtic Estat Espanyol, en el sí de la democratíssima Europa, què m´han apuntat, diuen, i no m´han escoltat ni permès negociar, dic jo, he acabat amb un tret a la cama.

Per si això és poc, m´han denunciat com si jo fos l´agressor i el Batlle ha tret importància públicament a les meves ferides dient que no vaig precisar cap intervenció quirúrgica (és fals, hem van operar el 17 de maig del 2007); tanmateix, no ha dubtat en atemptar contra el meu nom, afirmant en públic que tinc antecedents.

Doncs bé, és cert, els tinc, i aquí queden exposats.

Bruno Salter Mas

39864252-P

COMUNICAT DE PEMSA, BRUNO SALTER

1.- Agrair el suport general:

Persones properes, amics, amigues i família que m’han donat suport. Sense ells hagués sigut impossible passar aquest mal tràngol.

Als mitjans de comunicació pel tractament que n’han fet de la notícia.

Als treballadors/es que he tingut el gust de conèixer de l’hospital de Sant Joan, per no tractar-me com a un detingut, sinó com una persona.

2.  Contestant a les declaracions del Batlle:

Tinc dret a la meva presumpció d’innocència

Tinc dret a l’honor i a la intimitat

El fet d’haver tret importància a l’agressió declarant que no era necessària l’operació. És veritat que s’ha canviat vàries vegades de parer degut a la complicació de l’operació.

  1. El fet que tingui antecedents policials, no pot ser motiu de discriminació.

4.   Tinc respecte i confiança en la Justícia. Però en aquest moment estem meditant emprendre accions legals contra l’agent.

 Vull despolititzar aquest fet que malauradament coincideix amb la campanya electoral. I tinc dret a fer us de la meva llibertat d’expressió i dret de resposta.

 No sóc militant de cap partit polític, però sí simpatitzant i col·laboro amb associacions i entitats.