Muntanyans II, ara o mai?

Penjat el 8 d'octubre de 2007, per ecologistes

El Parlament de Catalunya discuteix aquest dimecres una proposta de resolució presentada per CiU per a salvar Muntanyans II (Torredembarra) de la seva destrucció. Les obres han començat.

El tripartit vol presentar esmenes sembla ser que, en part, per a protegir només la zona verda ja existent en els plànols de la urbanització.

Les més de 5000 persones que hi varem signar ho varem fer, precisament, perquè la cosa no quedés reduïda a protegir la zona verda d’una urbanització més amb centenars d’habitatges buits, cars i inaccessibles més que afectaria molt negativament un espai protegit de la vora. La ciutadania ens hem quedat perplexa, també, quan la llei d’urbanisme diu que sobre una zona inundable no s’hi pot construir, quan l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) designa aquesta zona com a la de més elevat risc d’inundacions en més de 20 km de costa i, acte seguit, tota l’administració, començant per la pròpia ACA dóna via lliure a aquesta urbanització.

També ens hem quedat perplexos quan, malgrat haver rebut dos videos sobre inundacions filmades als terrenys que demostren la qualitat de zona humida (protegides de la seva urbanització) continuen les aprovacions i les obres.  La ciutadania coneix casos similars resolts amb més o menys bona fortuna.

Per tant els raonaments de que no s’hi pot fer res és un insult a la intel·ligència. Que és molt car també ho és. Quant està costant el port de Roda de Berà que ja està malmetent una platja de 7 quilòmetres? Quant costen els traspassos de sorra que teòricament han de pagar els ports i són pagats amb diners públics? Quant està costant als diners públics aprovacions d’obres privades amb permisos que no s’haurien d’haver donat? Quant costa malviure en un paisatge indigne i desequilibrat?