Tarragona no és cap referent en energia solar

Penjat el 11 d'octubre de 2007, per ecologistes

GEPEC-EdC vol manifestar a través d’aquest comunicat, un cop més, la seva desaprovació pel projecte municipal de convertir una gran part del Mur Verd de Tarragona en una parc solar. La voluntat del nou consistori tarragoní no reflecteix allò que demanda la ciutadania, una ordenança solar, sinó que es limita a convertir una zona verda en un terreny industrialitzat.

Les set hectàrees de Mur Verd que vol “okupar” l’Ajuntament amb plaques solars es podrien multiplicar per deu sumant els milers de metres quadrats de teulades que són de titularitat municipal i que no tenen actualment cap aprofitament. Això sí que convertiria a Tarragona en un referent quant a energies renovables. En canvi, la conversió d’una zona verda en una zona de producció d’energia solar, tot i ser positiva per al medi ambient, no compensa la pèrdua del valor ambiental i social del Mur Verd i no queda justificada per manca d’alternatives, com acabem d’exposar.

Ens preguntem perquè al Mur Verd i no a qualsevol dels creixements urbanístics i Plans Parcials previstos pel famós POUM, en sòl urbanitzable o industrial. Ens preguntem perquè es vol construir el parc solar precisament en una part del Mur Verd on l’Ajuntament no s’ha gastat ni un sol euro en manteniment i on les reforestacions han estat abandonades a la seva sort. Hem de pensar amb suspicàcia que deixar que una zona verda es converteixi en un “espai degradat” forma part d’una estratègia municipal per guanyar sòl industrialitzable?

I filant més prim encara… s’ha plantejat la regidora de medi ambient que l’ocupació del Mur Verd fragmenta l’únic connector biològic entre la zona de la Universitat Laboral i les hortes de Bonavista?  Hi haurà en el futur més actuacions industrials sobre “zones verdes degradades” o Tarragona començarà a oferir compensacions ambientals als seus ciutadans per a que puguin gaudir d’un territori i un paisatge que cada cop es troba més ple d’asfalt, formigó i acer? Haurem de marxar de Tarragona per a millorar la nostra qualitat de vida?

Lògicament, al·legarem contra aquest projecte tan aviat com comenci la seva tramitació administrativa, aportant alternatives molt més SOSTENIBLES.