L’alcalde de Querol a judici per pressumptes delictes

Penjat el 18 de desembre de 2007, per ecologistes

Prevaricació, suborn i revelació d’informació privilegiada a Querol

La fiscalia ha iniciat  una querella criminal al Jutjat número 1 de Valls contra tot l’antic equip de govern de la passada legislatura i l’arquitecte municipal; entre ells l’actual alcalde de l’Ajuntament de Querol: Miguel Uroz, i el tinent d’alcalde Albert Carreño (regidor d’urbanisme i alcalde respectivament en l’ anterior legislatura).

Els presumptes delictes que el fiscal denuncia són: prevaricació, suborn i revelació d’informació privilegiada. (vegeu documents a http://salvem-querol.blogspot.com) Aquest procediment judicial va començar quan el GEPEC i la Plataforma Salvem Querol van posar a fiscalia en coneixement d’una sèrie de fets ja fa més d’un any. Aquests  presumptes delictes es van cometre en la requalificació de la urbanització l’Arboçar que va passar, en 3 anys, de ser comprada per 70.000 €, a revendre-la per 700.000 € (quan es va fer la 1a aprovació inicial del POUM amb 550 habitatges nous) i després voler-la vendre per 5.000.000 € (després de la 2a aprovació inicial de 1400 habitatges nous). A més, arran de la creació de la Plataforma Salvem Querol i del ressò obtingut, l’equip de govern va prendre represàlies contra alguns membres de la Plataforma i van requalificar el sòl on viuen d’urbà a agrícola. 

En el proper ple d’aquest dimecres, 19 de desembre a les 11 del matí, l’actual equip de govern pretén que l’Ajuntament assumeixi la despesa de la seva defensa; és a dir, que amb els diners dels contribuents es pagui la mala gestió i els interessos privats.

A més, Salvem Querol denuncia que amb la nova legislatura continua la mala gestió a l’Ajuntament ja que durant aquest temps la Plataforma ha pogut constatar que:

  • S’ha aturat el POUM de Querol i se n’ha d’iniciar un de nou ja que finalment s’ha reconegut que el POUM no s’adequava a la llei. Això ha ocasionat unes despeses de 63.400 €, i tot perquè l’equip de govern intentava d’aprovar-lo abans que entrés en vigència la llei d’urbanisme del 2004/2005.

La Plataforma Salvem Querol després de recórrer a diverses institucions i fer una forta campanya ha aconseguit, amb èxit, que el POUM sigui retirat.

Ara l’Ajuntament rebrà una subvenció de 60.000 € de la Generalitat per fer-ne un de nou; amb el mateix regidor d’urbanisme que, a més, ara és Alcalde i el mateix arquitecte. Aquest serà el 3r POUM que es farà a Querol en tres anys.

  • L’Alcalde proposarà demanar una subvenció per al proper Pla d’Obres de la Generalitat per traslladar  l’Ajuntament del poble de Querol  a la urbanització Ranxos de Bonany, a 200 metres de casa seva. El pressupost serà de 906.385,08€ (151.000.000 pessetes) i el nou Ajuntament tindrà 700 m2.

Querol té 400 persones empadronades i l’ actual edifici consistorial és modern i espaiós. Creiem que és una malversació de fons públic perquè tindrem 2 ajuntaments i cap guarderia.

  • En els darrers 5 anys es va contractar una assessora jurídica per l’ajuntament de Querol. Aquesta persona era filla de l’antic assessor municipal implicat en la trama de presumpte corrupció i, tot i tenir un contracte de jornada completa, només hi assistia un dia al matí, per la qual cosa  la Plataforma va sol·licitar (a través d’un regidor membre d’aquesta plataforma) veure el contracte. Al cap de 15 dies l’Ajuntament la feia fora per incompliment de contracte. Però segons l’acta de l’últim ple s’ha comprovat que hi havia dos contractes: un a temps complet i l’altre a temps parcial (5 hores/setmana) i cobrava 1453 euros al mes (72,65 €/hora). El vàlid per “sorpresa del consistori” (signat) era el de temps parcial i ara l’Ajuntament ha pagat 13.357,58 per acomiadament improcedent.

Creiem, per tant, que aquest fet ha estat una malversació de fons públic.

  • L’Ajuntament de Querol ha presentat suggeriments al Pla Territorial del Camp de Tarragona per descatalogar una zona de protecció natural (al nord del municipi, entre Esblada i Sant Magí) per  construir una pedrera de 64 ha.. A més, aquest dimecres s’aprovarà un conveni pel qual l’empresa donarà 90.150€ per a la conservació medioambiental i promoció turística, quan tingui els permisos.

Una incongruència més, ja que si es vol potenciar el turisme i conservar el patrimoni natural no es pot fer una pedrera en aquesta zona.

Salvem Querol considera que això és vendre’s el municipi. De moment, però, l’empresa no ha rebut, encara, la corresponent llicència ambiental de Medi Ambient.

Tot ho tenim documentat a http://salvem-querol.blogspot.com