COMUNICAT DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA TERRA ALTA

Penjat el 14 de març de 2008, per ecologistes

Sobre la convocatòria del “sondeig” per decidir la construcció o no de la Central Eòlica dels Pesells a Horta de Sant Joan.

Des de la Plataforma ja hem manifestat reiteradament la nostra oposició al model d’implantació eòlica a la Terra Alta.

Proposem una implantació eòlica racional, que respecti la gran riquesa mediambiental, arqueològica, cultural i paisatgística de la comarca, feta des del consens entre tots els sectors implicats (Ajuntaments, pagesos, veïns, sector turístic, entitats conservacionistes, veïns…) i gestionada i planificada des del territori i per al territori.

Hem denunciat repetidament la falta de transparència i democràcia que hi ha hagut en tot el procés i la greu manipulació informativa i propaganda interessada que hem hagut de suportar.

Amb els últims esdeveniments ocorreguts a Horta de Sant Joan, creiem que aquesta situació ha arribat a uns nivells intolerables que cal denunciar:

DENUNCIEM

-Una vegada més, la total falta de transparència i de democràcia en l’actuació de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan. Disfressar de demòcrata i participatiu un “sondeig” convocat sense avís, sense haver informat abans a tot el poble del projecte eòlic, ignorant volgudament a la resta de partits amb representació a l’Ajuntament, impedint l’activitat normal de la Plataforma, enganyant i coaccionant els veïns amb una carta plena de demagògia i amb una pregunta tan tendenciosa és una burla a tots els hortolans i una mostra més del seu tarannà antidemocràtic.

-El trist i lamentable espectacle que ens han ofert l’ex-alcalde i l’alcalde actual d’Horta. S’han dedicat a desqualificar-se entre ells, a donar la culpa a l’altre de tot i a rentar-se les mans de qualsevol responsabilitat en el tema. Denunciem la baixesa moral i ètica exhibida pels dos principals responsables de la lamentable situació a què hem arribat.

-El pur caciquisme amb què ha actuat l’actual equip municipal d’Horta. S’han cregut que la gent és tonta i manipulable al seu gust i conveniència. Però han anat massa enllà. Per si algú encara tenia algun dubte, la lamentable actuació del senyor Ferràs en tot el procés ha deixat en evidència la seva nul.la categoria humana i la de tot el seu sèquit.

-La total complicitat entre l’empresa eòlica i l’Ajuntament. Que el senyor Ferràs defensi una i altra vegada la seva “neutralitat” faria riure si no fós per la gravetat de la qüestió. Com ens hem de creure aquest senyor quan des del primer dia ha anat de bracet amb l’empresa eòlica ? Quan no ha mogut ni un dit per evitar la situació actual, en què l’empresa, amb l’autorització del Departament d’Economia a la butxaca, pot pressionar amb més força ?  Quan no ha rescindit el conveni subscrit per l’anterior alcalde malgrat els molts canvis que hi ha hagut en el projecte inicial ?

Cada cop que l’alcalde defensa la seva “neutralitat” s’enfonsa una mica més fins al descrèdit més absolut.

-Que es vol presentar com a beneficiosa per al poble una implantació industrial que només beneficiarà a una empresa forana sense escrúpols i perjudicarà de manera greu i irreversible la qualitat de vida i les expectatives de futur de la gent i la riquesa mediambiental, cultural i paisatgística d’Horta de Sant Joan, la Terra Alta i de Catalunya.

Per tot això, DEMANEM

-A la Generalitat que anul·li aquest “sondeig” i obligui a l’actual Ajuntament d’Horta de Sant Joan a actuar de manera democràtica i transparent.

-A Convergència i Unió que desautoritzi les maniobres antidemocràtiques denunciades. Per higiene democràtica, Convergència i Unió no pot seguir emparant per més temps comportaments caciquils com els del senyor Ferràs.

-I, a tots els hortolans, que facin manifesta la seva repulsa als mètodes del seu alcalde votant massivament en contra de la Central Eòlica dels Pesells i, sobretot, en contra de la manipulació, la intoxicació i la mentida.

PER UNA TERRA ALTA DIGNA !

NO AL CACIQUISME !

NO A LA IMPLANTACIÓ EÒLICA !

NO A LA DESTRUCCIÓ DE LA SERRA DELS PESELLS !