La Plataforma per la defensa de la Terra Alta fa una valoració molt positiva dels resultats obtinguts e

Penjat el 17 de març de 2008, per ecologistes

En relació a la consulta sobre la implantació d’una central eòlica a la serra dels Pesells. Amb un 81% de participació, el 77,6% de la població va votar en contra de la Central eòlica “Els Pesells” i només un 19,7% a favor.

Volem agrair a la població l’alt grau de participació. Malgrat les controvèrsies, polèmiques i la manca d’informació rebuda en tot aquest procés per part de l’Ajuntament, la gent d’Horta a volgut sortir de casa per dir un NO rotund.

Recordar a l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan el compromís adquirit amb la població, defensat de forma reiterada a través dels mitjans de comunicació, de respectar el resultat de les votacions, sense dilacions. Per tant ,en cap moment, l’Ajuntament podrà procedir a atorgar cap llicència ambiental ni permisos d’obres a l’empresa (FERCOM).

En el seu moment la PDTA va presentar al•legacions perquè aquesta serra no quedés exclosa de la proposta de Xarxa Natura 2000, atesa la seva ubicació i el seu gran valor paisatgístic i natural, exigim a la Generalitat de Catalunya que vetlli pel compliment de la normativa Europea i la protecció d’espècies amenaçades de fauna i flora , incloent la Serra dels Pesells dins la Xarxa natura 2000.

Per últim volem fer una crida a la resta d’Ajuntaments i al Consell Comarcal de la Terra Alta perquè tenen la responsabilitat d’obrir un debat públic a nivell comarcal. Un debat que des de la Plataforma ja fa més de tres anys que es demana reiteradament , per parlar de la implantació eòlica a la comarca.

Els resultats del sondeig d’ahir ,diumenge 16 de març de 2008, a Horta de Sant Joan , ha posat de manifest que el tema eòlic preocupa, i que quan la gent te la oportunitat de donar la seva opinió mostra la seva disconformitat amb la implantació eòlica a la Terra Alta i en com els nostres representants locals han gestionat aquest procés amb les empreses i d’esquenes a la població.

Els hi recordem als nostres polítics que el poder de decisió està en el poble i que ells són els nostres representants i no els representants de les empreses.

Per una Terra Alta digna!!!