Festa de la primavera de l'ADENC a Sabadell

Penjat el 24 d'abril de 2008, per ecologistes

El proper diumenge 27 d’abril totes les persones que ho desitgin podran
participar a la festa que organitza l’ADENC al Passeig Manresa de
Sabadell.

L’entitat ha organitzat diverses activitats adreçades a tots els publics.

Els més matiners podran apuntar-se a un itinerari botànic per conèixer els arbres de la ciutat, i que consistirà en un recorregut per diferents places i carrers del centre. Els afeccionats a l’ornitologia podran participar en un itinerari ornitològic per conèixer els diferents ocells que visiten la ciutat, especialment a la primavera, com les orenetes i els falciots. Ambdós itineraris tenen el seu punt de sortida a les 10 del matí del Passeig Manresa i no cal inscripció prèvia.

Per als més petits hi ha preparades diverses activitats: un mural naturalista amb guixos de colors, una carrera de cargols (amb cargols de fusta), un joc de memòria sobre els animals que podem trobar al Rodal de Sabadell i un joc que pretén conscienciar els més petits a fer un ús més adequat de l’aigua.

Així mateix es cuinaran diversos menjars utilitzant diferents tipus de cuines solars i també es farà un taller de pastes de te amb ingredients naturals. Un altre dels tallers que es proposen és el de fer esqueixos de plantes aromàtiques; qui ho desitgi se’ls podrà endur a casa.

També hi haurà una carpa on es projectarà l’audiovisual “El Parc Agrícola del Vallès: una proposta de conservació dels espais naturals de la Plana”. A les 11:30 hi haurà una xerrada informativa sobre l’inici de la tramitació de l’avantPlà del Pla territorial parcial de la regió metropolitana de Barcelona, els continguts i els reptes que hauria d’afrontar. Tots aquells qui vulguin podran donar el seu suport a la proposta del Parc Agrícola del Vallès amb la seva signatura.

L’exposició sobre el IV cinturó, impactes i propostes alternatives també podrà ser visitada durant tot el matí .

Alhora hi haurà informació dels efectes sobre el medi ambient dels aliments transgènics i donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular “Per una Catalunya Lliure de Transgènics”, impulsada per la Plataforma “Som lo que sembrem”. La iniciativa pretén recollir 50.000 signatures per poder proposar al Parlament una llei que declari Catalunya lliure de conreus transgènics, i que promogui l’etiquetatge clar dels productes i la investigació dels efectes dels aliments transgènics en la salut de les persones i del medi ambient.�