Gran participació a la caminada contra l’eix Vic-Olot

Penjat el 6 de novembre de 2002, per ecologistes

Des de Salvem les Valls, conjuntament amb els co-organitzadors CCOO (amb Jordi Preses i Eduardo Mateos al capdavant) i el grup Univerda- Skamotverd de la Universitat de Barcelona (amb la portaveu Tura Puntí i una immensa claca), volem fer públic el nostra agraïment a la presencia de tota aquesta munió de representants d’entitats i col·lectius diversos i de grups polítics, però també de persones a títol personal, perquè ells són els qui han fet que, avui, la 1ª Marxa a peu “Catalunya Camina per la Vall d’en Bas” (Catalunya diu : NO a l’eix Vic-Olot, NO al túnel de Bracons, NO a cap projecte irracional, enlloc.), hagi estat un èxit.

Han participat, a la reivindicació, més de 800 persones, que són els 530 que han participat del dinar col·lectiu, més els que han fet un tram a l’inici de la marxa, més els que s’han afegit en el transcurs d’ella i els que han vingut per a fer un final massiu del recorregut sense quedar-se, per diferents motius i compromisos, al dinar de cloenda. Probablement, com deien alguns mitjans de comunicació ens quedem curts en les nostres estimacions, però preferim quedar per sota i ser realistes que no pas jugar al típic ball de xifres que sol haver-hi entre els números que dona l’organització i els que donen les forces de seguretat (això que ens seria fàcil perquè aquestes forces, sortosament, no han hagut de fer acte de presencia). Això és un altre factor del que ens hem d’enorgullir; la carretera estava tallada per l’ocupació física, però així que venia un cotxe, a poc a poc i amb cura es permetia que pogués continuar el recorregut, no hi ha hagut ni una sola pintada, ni una sola paraula malsonant ni un sol insult a cap personalitat política ni membre de govern;. I és que, a la raó no li calen aquests mitjans.

Han participat a la marxa una seixantena d’entitats i col·lectius, dels que no esmentem el nom de cap per a no donar protagonisme a uns si i a d’altres no. També hi han participat els següents grups polítics: IC-V (entre els seus representants, els diputats Joan Boada i Bet Font), ERC (entre els seus representants, els diputats Xavier Vendrell i Pere Vigo), CpC (entre els seus representants, el diputat Joan Surroca), EUiA, Els Verds-Alternativa Verda i Els Verds- Confederació Ecologista de Catalunya, i que ens disculpi si ens oblidem d’algú perquè aquesta no és la intenció.

Hem llegit manifests de solidaritat dels alcaldes de Llagostera (Lluís Postigo) i de l’alcalde de Sant Pere de Torelló (Jordi Fàbrega), qui feia referència a la moció que s’havia aprovat, per unanimitat de l’equip de govern Entesa per Sant Pere, de CiU i del regidor no adscrit, en contra de l’eix Vic-Olot. Ambdós han excusat la seva absència per reunions de compromís i representacions oficials.

Ha intervingut, el regidor de l’equip de govern de l’ajuntament d’Olot expressant la seva total solidaritat i predisposició envers Salvem les Valls i fent públic la diversitat d’opinions i discrepàncies que tenen els regidors del consistori vers aquest aspecte. També ha manifestat que el complaïa especialment perquè creia expressar i representar, no només la seva opinió, sinó la d’un elevat percentatge de la ciutadania olotina.

També ha intervingut la regidora de la Vall d’en Bas, Rosa Comas, exposant que en diverses ocasions, i així constava en les respectives actes, la totalitat del consistori havia expressat la posició contraria a la construcció de l’eix Vic-Olot per Bracons.

Hem llegit l’escrit que, en finalitzar la marxa, ha redactat la plataforma Movem l’Eix, i han parlat la plataforma El Ripollès Existeix i l’Associació de Veïns i Amics de La Vall de Sant Cosme.

Hi ha hagut l’entrega d’un petit detall d’agraïment a Joan Compte i a fidel Martí, que el maig passat varen afrontar la marxa des de Joanetes al Parlament de Catalunya, i finalment han amenitzat, desinteressadament, la jornada els grups musicals “La Rampoina” i “Manisangamun”.

Expressem, per descomptat, la nostra gratitud a cuiners, cambrers i a tota la gent que d’una manera o d’una o altra ha col·laborat.

Moltes Gràcies a tothom i fins l’any que bé.

Salvem les Valls