Retirat el projecte de la Ronda Sud per Torre Negra

Penjat el 6 de novembre de 2002, per ecologistes

A la reunió de la Comissió de Seguiment de la protecció de Torre Negra, celebrada ahir al vespre a l’Ajuntament de Sant Cugat, l’equip de govern va proposar retirar la polèmica Ronda Sud. La Plataforma Cívica celebra aquesta decisió, que permet seguir treballant amb més consens.

La retirada de la Ronda -que passaria pels terrenys de Torre Negra- havia estat demanada amb insistència al llarg de tota la legislatura per part de la Plataforma Cívica i els partits de l’oposició, per considerar que era incompatible amb els objectius de protecció i que no està justificada la necessitat de la seva construcció. Pocs dies després que la Plataforma Cívica fes públics 2 informes contraris a la Ronda, elaborats pel Consorci de Collserola i per la Universitat de Barcelona, l’equip de govern va proposar estudiar el tema de la Ronda amb més detall a través d’un Pla Especial, que es podrà tramitar a posteriori de la protecció de Torre Negra.

En la línia de protegir la Riera del Sant Crist, la Plataforma va denunciar l’afectació de la mateixa per les obres de les naus industrials que s’estan construint a sobre dels terrenys de l’antiga Pelleria. Davant aquesta negligència de l’Ajuntament, la Plataforma va sol·licitar que les obres puguin ser analitzades per la Comissió de Seguiment, i que l’Ajuntament elabori o encarregui de forma urgent un Projecte de Protecció, que defineixi els criteris específics per a la recuperació integral de la Riera del Sant Crist, que és un dels punts més importants en la protecció de Torre Negra.

D’altra banda la Comissió va donar el seu vist-i-plau a la sol·licitud de l’Ajuntament d’ampliar el plaç per arribar a acords amb la propietat. En aquest sentit van quedar paleses les reticències de l’empresa Mont SA -propietat del Sr. Núñez- per arribar a l’anhelat acord. Davant d’aquesta situació, la Plataforma Cívica, des del seu caire d’entitat aglutinadora de l’opinió ciutadana, fa una crida a la responsabilitat al Sr. Núñez. En un règim de democràcia és inconcebible la defensa inamovible dels interessos privats per sobre de l’interès públic, sobre tot en un escenari on entenem que l’ajuntament està oferint solucions prou raonables com per no lesionar els drets privats del Sr. Núñez.

En una propera reunió caldrà concretar la proposta de Pla Especial per a la Ronda Sud i caldrà avaluar el procés de negociació amb la propietat. També queden pendents diversos temes, com ara els equipaments que proposa l’equip redactor, la situació dels habitatges actuals, les vies de comunicació dintre del Sector, etc.

Per a més informació contacteu amb:

Plataforma Cívic per a la Defensa de Torre Negra i Rodalies
Kristian Herbolzheimer
93 581 24 14 (15ºº-17ºº)
93 674 97 79 (18ºº-21ºº)