Ipcena reclama una llei de sostenibilitat per a les zones catalanes de muntanya

Penjat el 10 de novembre de 2002, per ecologistes

El responsable d’Ipcena, Joan Vázquez, ha afirmat avui que l’entitat ecologista demanarà “la promulgació específica d’una llei vinculada a les zones de muntanya catalanes, que tingui en compte la sostenibilitat i la fragilitat d’aquestes àrees”. “Es tracta de seguir l’exemple d’altres països, com França i Suïssa”, ha dit, i ha afegit que aquesta llei “és molt necessària, davant de totes les irregularitats que s’estan donant”.

La plataforma contra l’ampliació de l’estació d’esquí de Baqueira farà aquesta petició aprofitant la caminada popular del 20 d’octubre a la Vall d’Àrreu, en contra de l’ampliació de Baqueira i de l’especulació al pirineu. Segons el portaveu, l’estació “no començarà les obres aquesta temporada gràcies a la nostra intervenció”.

La presidenta del Centre Excursionista de Lleida, Mercè Ciutat, ha criticat la política mediambiental de la Generalitat, “perquè no té en compte les zones protegides”, i que el Govern autonòmic “sigui tan permissiu amb les grans empreses especuladores i, per contra, no tracti bé a les entitats que es preocupen pel medi ambient”.

Les entitats ecologistes organitzadores de la caminada popular espera agrupar unes 700 persones. La sortida tindrà dos circuits, un de sis hores per als habituats a la muntanya i un altre més curt. Els autocars per anar a la Vall d’Àrreu sortiran de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Manresa.

font: Europa Press