El Conseller Felip Puig pressiona l’Ajuntament de Cambrils

Penjat el 20 de juny de 2003, per ecologistes

El GEPEC-Ecologistes de Catalunya considera que el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, amb el seu posicionament públic i sense condicions, de manifestar-se a favor de la construcció del complex lúdic-residencial que l’empresa MED GROUP pretèn construir al Parc Samà de Cambrils, trenca una política d’equidistància i prudència i pressiona sense condicions a l’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils.

Al nostre entendre, el projecte del Parc Samà, amb la construcció de camps de golf inclosa, representarà una agressió molt forta al patrimoni natural i cultural de l’entorn on es pretèn ubicar, als quals ocasionarà forts impactes i s’aparta també de la cultura de la ecosostenibilitat atès que aposta per uns usos que afavoreixen l’elevat consúm d’un bé tan escas com és l’aigua.

Manifestem el nostre suport a l’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils, format avuí per un equip d’esquerres progressista (PSC-ERC i IC-V) que ha aturat, per estudiar-ho millor, el desenfrenat i diàbolic procés d’aprovació que l’antic alcalde de CiU havia engegat, amb el clar consentiment del Conseller Puig, al qual li recriminem la seva actitud unilateral a favor de l’empresa promotora.

Cal estudiar amb deteniment i abastament si la densitat de construcció que el projecte preveu es el que convé a un creixement sostenible de la població de Cambrils. Si les infrastructures noves comportaran problemes mediambientals i sobretot com les instal.lacions dels camps de golf repercutiran en el medi ambient i natural. I sobre tot les repercusions negatives. I aixó només és pot fer des del Consistori Cambrilenc amb tranquilitat i sense presions, ni mediàtiques ni polítiques.

Reus, 20 de juny de 2003