Denuncien el mal estat de la bassa de reg del Pinell de Brai

Penjat el 23 de juny de 2003, per ecologistes

Veïns del Pinell de Brai han denunciat l’estat de deteriorament en què es troben les infraestructures de rec i més concretament la bassa de regulació. La primera pedra del rec del Pinell de Brai, el més antic a la comarca de la Terrea Alta, es va posar l’any 1991 després de molta polèmica. El Gepec també s’ha suposat a la denuncia per l’estat d’abandonament de la bassa, i IC-Els Verds ha presentat avui mateix una bateria de preguntes al Parlament on li demana informació al Govern sobre el rec de la Terra Alta.

Veïns del Pinell de Brai han denunciat l’estat ‘lamentable’ en què es troba la bassa de reg del municipi. El projecte de regadiu del Pinell de Brai ha representat una inversió de sis milions d’euros i estava previst que beneficiés a més de 750 hectàrees i a uns 350 pagesos.

Tot i que grups ecologistes com el Gepec ja han manifestat la seva denúncia, Iniciativa per Catalunya Verds de les Terres de l¿Ebre, ha anat més enllà i ha denunciat ‘la manera que CiU utilitza els fons públics per fer campanya partidista, sense cap benefici per a la ciutadania’. Per la presidenta d’IC-Els Verds a les Terres de l’Ebre, Francesca Valldepérez, ‘el cas de la bassa del Pinell de Brai, el primer pas per dotar de rec la Terra Alta, demostra com es malgasten els diners públics sense cap consideració’.

Avui mateix, el grup parlamentari d’IC-Els Verds ha presentat un seguit de preguntes per saber en quin estat es troba el rec de suport de la Terra Alta, si s’estan complint els terminis previstos, quants diners han costat les intervencions fetes fins el moments, quan queda per invertir, i quantes hectàrees s’estan regant en aquests moments’.

Unió de Joves Pagesos ja va denunciar fa algunes setmanes la ‘lentitud’ amb que s’estaven portant a terme les obres del rec oriental de la Terra Alta, i han demanat ‘celeritat’ a la Generalitat perquè s’executin les obres.