La Plataforma Montsalat demana que es clausurin els abocadors de les empreses mineres del Bages

Penjat el 7 de gener de 2004, per ecologistes

Montsalat ha presentat avui, 31 de desembre, davant el departament de Medi Ambient, les seves al.legacions al programa de restauració de l’explotació minera “Emerika”, (Anunci 03.295.065 – DOGC 4020 / 28.11.2003), demanant que sigui rebutjat en la seva totalitat.

Per a Montsalat, és del tot improcedent que s’hagi tret ara a exposició pública exactament el mateix projecte que l’empresa havia presentat fa més de cinc anys, l’any 1998. Com és obvi, les greus mancances que Montsalat ja havia exposat llavors són plenament vigents, i amb el pas del temps hi ha alguns punts que han quedat desfasats.

Recents investigacions avalen la tesi de Montsalat en el sentit que la continuïtat de l’activitat minera és compatible amb el respecte a l’entorn. S’ha de destacar que la mina de potassa de Cleveland Potash, situada al Regne Unit i tal com Iberpotash pertanyent al grup ICL Fertilizers, després d’haver estat abocant al mar els residus salins inicia aquest any 2003 el seu retorn a les galeries a mesura que s’abandonen.

Podeu consultar la notícia a la web de Cleveland Potash: http://www.clevelandpotash.ltd.uk/news.htm

Unes mines sota sospita

Recordeu que el 15 de desembre passat el fiscal de Medi Ambient va formalitzar davant els jutjats de Manresa una denúncia de delicte contra el medi ambient, contra els reponsables de les empreses mineres del Bages.

Per a la Plataforma Montsalat, la coincidència en el temps d’aquesta denúncia, de la tramitació del programa de restauració i del canvi de govern poden accelerar el gir necessari en la política ambiental de la Generalitat en els darrers vint anys, i que des del departament de Medi Ambient finalment s’afrontin amb fermesa els problemes que genera la mineria potàssica del Bages.

La Plataforma Montsalat ja ha demanat una entrevista amb al nou conseller, Salvador Milà.

Plataforma Montsalat (El Bages)

Desembre 2003