El Gepec reitera les seves denúncies en contra de la pràctica de caça il·legal

Penjat el 13 de gener de 2004, per ecologistes

El Grup per l’Estudi i la Protecció dels Ecosistemes del Camp (Gepec) continua denunciant les pràctiques il·legals de caça que es produeixen arreu de la demarcació.

Segons el grup ecologista, aquestes pràctiques han tingut el vistiplau de la conselleria de Medi Ambient. La publicació d’autoritzacions il·legals al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) comporten responsabilitats penals als que les signen. Però, segons fonts del Gepec, mai s’ha fet justícia pel que denominen «massacres innecessàries».

L’últim cas del qual s’ha fet ressò el grup és el de la mort a causa d’un parany d’una guineu. Un excursionista la va trobar al tram del camí entre Tivissa i Llaveria. Atesa la localització, molt a prop dels termes municipals de Tivissa i Capçanes, no es pot concretar quina societat de caçadors locals és la responsable del delicte. Amb la difusió de la fotografia, el Gepec vol fer una denúncia pública dels fets. D’altra banda, el grup ecologista demana la col·laboració de la Federació Catalana de Caça, que és una bona coneixedora d’aquestes pràctiques.