Neix la Plataforma Cívica en Defensa de Can Busquets

Penjat el 26 de gener de 2004, per ecologistes

El bosc de can Busquets està ubicat a la capçelera de la vall de la rierada, en el límit entre La Floresta (Sant Cugat) i el terme de Molins de Rei. Està catalogat en el Pla General Metropolità com a Urbanitzable No Programat (clau 21), a l’igual que ho estava la zona de la Torre Negra i altres espais amenaçats de Collserola. Dins la modificació del PGM en tot l’àmbit de La Floresta, l’ajuntament de Sant Cugat ha aprovat la urbanització amb 65 vivendes unifamiliars d’aquesta peça forestal enmig de la serra de Colslerola. considerem que aquest fet és contradictori amb l’esperit de la defensa de Torre negra que el mateix ajuntament ha realitzat i abanderat políticament (tant CiU com ERC).

El passat diumenge 23 de novembre es va constituir a La Floresta la Plataforma Cívica per a la Defensa de can Busquets, que està integrada en la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola. Els nostres objectius són els següents:

1-Aturar la urbanització de can Busquets
2-Qualificar el sector com a sòl forestal no urbanitzable
3- Incloure el sector dins l’àmbit del Pla Especial de Protecció de
Collserola (PEPCO) i del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN)
4-En conseqüència, aturar l’actual tràmit de modificació del PGM de
la Floresta

S’ha fet difussió pública amb paradetes al carrer i es preparen pancartes, cartells, pintades, etc. S’ha el·laborat un document tècnic i un altre sobre l’impacte ambiental de la urbanització projectada. També s’han mantingut reunions amb grups polítics municipals i estem pendents de trobar-nos amb representants de la Generalitat.

Can Busquets zona forestal!

Per més informació:
www.lafloresta.org/canbusquets/index.htm