La marina de Sant Jaume va ser desestimada oficialment fa temps

Penjat el 6 de febrer de 2004, per ecologistes

El GEPEC-Ecologistes de Catalunya vol manifestar la seua oposició, per la suposada intenció de l’Ajuntament de Sant Jaume i l’empresa Agro-Vinaròs de construir una marina i un camp de golf a la vora del riu Ebre i a zones d’actual conreu d’arròs.

És preocupant este boom urbanístic i de camps de golf que estan començant a patir les Terres de l’Ebre, i considerem greus los impactes d’una marina i una urbanització al delta de l’Ebre i tocant al riu. Pensem que cal un replantejament urbanístic i turístic de territori, establint uns límits i uns criteris de sostenibilitat.

Però el cas de la marina de Sant Jaume és especialment preocupant, donat que és un projecte que ja va començar fa molts anys, i l’estudi d’impacte ambiental va ser negatiu, així com també els informes d’urbanisme, per la qual cosa es va desestimar. És a dir que se tracta d’un projecte ja desestimat oficialment des de fa molt de temps, per la qual cosa no té sentit que se propose ara una altra vegada, augmentat amb un camp de golf.

En qualsevol cas, s’ha de començar des de zero i seguir tots los tràmits, estudi d’impacte ambiental inclòs (i camp de golf inclòs). Sembla que l’empresa pretén fer un moviment especulatori a costelles dels propietaris dels arrossars de la zona.

De tota manera, des d’el GEPEC-EC, continuarem treballant per a que les Terres de l’Ebre siguen regides pel desenvolupament sostenible i la nova cultura de l’aigua. I així ho transmetrem al nou govern, per no caure en errors que moltes altres zones del litoral mediterrani van cometre.

Per més informació: XIMO ESTELLÉ 609-69.20.33