El Grup de Natura s’oposa al trasllat d’un xiprer centenari a Sant Cugat

Penjat el 19 de març de 2004, per ecologistes

Un nou pàrquing afecta el patrimoni protegit

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha decidit traslladar un xiprer del centre de la ciutat, centenari, catalogat i protegit, per a que no es vegi afectat per la construcció d’un pàrquing soterrani de 356 places.

El Grup de Natura del Club Muntanyenc Sant Cugat rebutja aquesta actuació per dues raons:

1. Malgrat la tècnica innovadora de trasllat que es preten emprar, no deixa d’haver-hi un risc per a la supervivència d’un arbre centenari, de 23 metres d’alçada.

2. La construcció d’un aparcament no pot ser prioritària sobre un element del patrimoni històric de la ciutat, catalogat i protegit.

La decisió implica una responsabilitat històrica que no permet actuar de forma precipitada. La ciutadania té el dret de participar en la decisió si és el patrimoni natural i històric el que s’ha d’adaptar a l’aparcament o si és l’aparcament el que s’ha d’adaptar al nostre patrimoni.

És per això que el Grup de Natura insta a l’Ajuntament a obrir el debat a la ciutadania i aturar, cautelarment, les actuacions previstes. No es pot deixar passar aquesta nova oportunitat per promoure la participació ciutadana en la presa de decisions que ens afecten a totes i a tots (menys encara, quan Sant Cugat es troba immersa en un procés d’Agenda 21).

Sant Cugat del Vallès, 20 de març de 2004

Per a més informació truqueu a:

Kristian Herbolzheimer 669 426 250