Actes informatius de la plataforma de Vandellòs

Penjat el 15 d'octubre de 2004, per ecologistes

La Plataforma per la Defensa del Territori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant convoca dues assemblees informatives per debatre amb el veïnat les darreres informacions aparegudes en relació al projecte de Central Tèrmica de 800MW que l’empresa gasNatural SDG vol instal·lar a l’Hospitalet de l’Infant, així com acordar les accions a emprendre a partir d’ara.

Davant la noticia apareguda fa uns dies sobre l’autorització administrativa que el Ministerio de Industria ha donat a la Central Tèrmica de 800 MW que l’empresa gasNatural SDG vol instal·lar al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, la Plataforma per la Defensa del Territori convoca dues assemblees informatives, que tindran lloc el divendres 15 d’octubre. La primera serà a les 8 del vespre a la Sala d’Audiovisuals d’Hifrensa a l’Hospitalet de l’Infant, dues hores més tard, a les 10 de la nit, tindrà lloc la segona assemblea a la Sala Polivalent del Pavelló de Vandellòs.

A les assemblees s’informarà al veïnat de l’estat de tramitació del projecte, es recordarà que la darrera decissió sobre la implantació d’aquests industria contaminant al municipi depen de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, i es debatran les properes accions a emprendre.

Així mateix s’informarà sobre la proposta de creació al nostre municipi del Centre de Recerca d’Energies Renovables de Catalunya, que el Parlament va aprovar el passat 14 d’abril, així com dels treballs de l’Agenda21 municipal, la qual es troba a punt d’iniciar la fase prospectiva (és a dir, de definició de quin municipi volem de cara al futur).

Recordem que durant els diversos processos d’informació pública del projecte de Central Tèrmica de 800MW, no s’han tingut en compte cap ni una de les al·legacions presentades per la Plataforma (afectacions sobre la salut de les persones, sobre els sistemes vegetals, sobre el sector turístic, així com devaluació dels bens immobiliàris); com tampoc de cap altre col·lectiu, empresa o institució, com és el cas de les al·legacions presentades per l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs, que alertava de perills potencials sobre les instal·lacions de la Central Nuclear Vandellòs II en cas de tirar endavant el projecte de la Central Tèrmica. En aquest sentit, també recordem l’escandalòs silenci administratiu del Consejo de Seguridad Nuclear al respecte.

Recordem també el cas omís que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va fer de l’Estudi de Percepció Social encarregat per ell mateix a l’empresa AUMA, i que posava de manifest l’oposició al projecte per part de la majoria de les entitats consultades, destacant l’opinió contrària del Patronat de Turisme Municipal. Un document que s’hauria d’haver inclòs en el procès d’al·legacions, i que, d’acord amb les innovacions en els estudis d’inpacte ambiental, hauria de ser motiu suficient per paralitzar un projecte d’aquest tipus.

Denunciem que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant prioritzi, tal com se’ns ha manifestat repetidament per part de l’equip de govern (CiU), els aspectes econòmics per sobre dels sanitàris i ambientals a l’hora de valorar el projecte.

Més informació:

Sergi Saladié Gil, Tel. 657.84.31.72
Portaveu de la Plataforma per la Defensa del Territori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant