ADENC PUBLICA TOT L’EXPEDIENT ADMINISTRATIU DEL PROJECTE SURFCITY COM UN EXERCICI DE TRANSPARENCIA

Penjat el 9 de setembre de 2022, per Adenc

PER PRIMER COP A SABADELL, L’ADENC PUBLICA TOT L’EXPEDIENT ADMINISTRATIU DEL PROJECTE #STOPSURFCITY A LA SEVA WEB, AMB TOTS ELS INFORMES MUNICIPALS EN UN EXERCICI DE TRANSPARÈNCIA, COM A RESPOSTA VERS LES PRESSIONS PER RETIRAR PANCARTES I POSAR L’EXPOSICIÓ PUBLICA EL MES D’AGOST.

El dia 30 d’agost de 2022 l’ADENC penja la pancarta #STOPSURFCITY al Vapor Estruch a la Seu Social, abans de la presentació de la Festa Major de Sabadell per part de l’Alcaldessa Marta Farrés. A partir d’aquí comencen les pressions de Protocol i Alcaldia i del Servei de Cultura perquè retiréssim la PANCARTA al llarg del matí del dia 1/09/2022, sempre sense fer cap comunicació per escrit o mail, perquè no quedés constància legal de pressions intolerables, i davant això volem expressar el següent.

 

L’ADENC és una entitat amb uns estatuts de defensa del medi ambient des de fa 40 anys, i que està ubicada a l’Estruch des de fa 27 anys, conjuntament amb la Lliga dels drets dels Pobles i el Patronat Català ProEuropa (entitat ja inexistent), per un acord de cessió de l’Ajuntament de Sabadell del període de l’Alcalde Antoni Farrés i el regidor de Cultura Pere Vidal.

Si igual que l’ADENC, altres entitats haguessin penjat una pancarta amb títols que compartim (Europa volem acollir refugiats; Free Ucrania; No és No, no volem més violència masclista; Abolim la prostitució; contra LGTBIfobia, Salvem el planeta; el dret d’autodeterminació dels pobles, etc…) cap representant del govern municipal hauria dit res perquè són eslògans contundents però distants, que no els afecta directament en la seva tasca local, i que no afecten una administració.

El que sí que ens sembla desafortunat és que els molesti la pancarta, i que no els molesti èticament la tramitació d’un Expedient molt rellevant pel futur del Riu Ripoll i de la ciutat amb una EXPOSICIÓ PÚBLICA D’ALEGACIONS de 30 DIES EL MES D’AGOST de 2022, això sí que ens hauria de preocupar a tota la ciutadania que està per la defensa d’una democràcia real i participativa, en que la societat civil expressa les seves opinions, confrontant-se amb els governs, de la ciutat, de Catalunya i del mon, perquè estem en #Emergència Climàtica, en una crisi de biodiversitat brutal i en una situació reconeguda d’Ecocidi i sisena extinció massiva reconeguda per moltes fonts científiques.

L’ADENC degut a aquesta manca de legitimació de la tramitació urbanística ha decidit PUBLICAR tot l’expedient administratiu del PROJECTE SURFCITY, amb tots els informes tècnics i jurídics perquè la ciutadania pugui conèixer la dimensió del seu impacte ambiental, i la manca de justificació solvent del seu interès públic a nivell esportiu i turístic, sense cap tipus de dades.

L’ADENC comunica que es preveu malgrat totes les dificultats legals que ha posat l’Ajuntament de Sabadell, que la PLATAFORMA EN DEFENSA DEL RIU RIPOLL i altres entitats de Sabadell i de Catalunya, presentaran AL·LEGACIONS per demanar la RETIRADA DEL PROJECTE SURFCITY a Sabadell. La documentació ha estat cedida pels regidors dels Grups Municipals a l’Ajuntament de Sabadell.

Expedient administratiu Surf City:
http://adenc.cat/accio-territorial/stopsurfcity/

ADENC

Sabadell 9 de setembre de 2022

Nota de premsa