Aixeca el vol el Projecte Gaig blau

Penjat el 19 de maig de 2015, per GEPEC

Aixeca el vol el Projecte Gaig blau

IKEA dóna suport al Projecte Gaig blau de l'ONG GEPEC-EdC al Palau de Reig, municipi de Valls. El gaig blau (Coracias garrulus) és un ocell que ens visita per a nidificar cada estiu en escassos punts de la geografia catalana. Han deixat de fer-ho els darrers anys en aquesta plana de l'Alt Camp (on hi ha els magatzems d'aquesta empresa), probablement per manca d'arbres vells amb forats on instal·lar els seus nius.

Aquest dissabte treballadors i treballadores del centre logistic d'IKEA de Valls amb les seves famílies varen muntar 10 caixes niu i, amb l'ajuda del Cos d'Agents Rurals de la Generalitat i tècnics i voluntaris de GEPEC-EdC, es varen instal.lar en suports de fusta de distribució elèctrica amb el permís dels propietaris.

Les caixes varen ser fabricades per persones que realitzen els seus Treballs en Benefici a la Comunitat com a mesura penal alternativa. Les fustes emprades són restes de rebuig d'una empresa que instal·la paviments en casetes prefabricades. El disseny és únic i està preparat per a ser muntat com els mobles IKEA: amb claus allen s'uneixen les 6 peces.

Cadascuna de les caixes té un número de l'1 al 10 i les famílies les han batejades amb noms tals com Pio pio Fm, Ählmhult, Molí de vent, Cazaila, Ainaja, Casa blava, Ocellet blau, Peggy...

Hi ha la possibilitat tant de que no siguin usades, com que siguin ocupades per altres espècies molt interessants com les gralles, els mussols comuns, els xoriguers, les xixelles, els xots, etc.

El projecte continuarà, com a mínim, amb l'edició d'un tríptic informatiu i una fitxa de seguiment que serà distribuïda pel municipi de Valls i al web www.gepec.cat.