Aprenentatge i Servei Comunitari Ambiental al riu Ripoll amb l’Escola Industrial

Penjat el 23 de juny de 2021, per Adenc

Durant el 2021 l’ADENC ha continuat realitzant les tasques de millora al riu Ripoll, millorant el seu estat ecològic realitzant diferents accions.

Aquest any hem gaudit del suport dels alumnes de 3r d’ESO l’Escola Industrial que van col·laborar amb el Projecte Fes Reviure el Ripoll, dins del marc de l’Aprenentatge i Servei Comunitari. Gràcies a l’esforç d’aquests estudiants i el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, s’han pogut retirar una bona quantitat de residus i d’espècies exòtiques invasores a la zona del Parc de la Clota i la Font dels Gitanos, i finalment recuperar un bon tram de bosc de ribera, amb la plantació de diverses espècies autòctones.

 

 

La feina dels alumnes de l’Escola Industrial no ha acabat aquí, i un cop acabades les actuacions al riu, a partir de tots els coneixements que han adquirit, han elaborat una sèrie de materials divulgatius per compartir amb totes les persones interessades. Aquests materials són:

· CARTELL SOBRE LA FLORA AUTÒCTONA I AL·LÒCTONA DEL RIU RIPOLL

també han realitzat material visual en format video per conscienciar a l’alumnat de diferents cursos i també al professorat sobre la temàtica ambiental que ens han acompanyat a realitzar durant el curs. Us deixem els  videos a continuació:

Les plantes invasores

Com plantar una planta

A  més a més han realitzat un joc sobre el reciclatge amb una plataforma virtual:

https://scratch.mit.edu/projects/506628362

Tant l’equip de l’ADENC com el professorat valorem molt positivament l’experiència i estem molt agraïts pel treball fet!