Arriben les sibeques al mas del Font

Penjat el 6 de maig de 2014, per GEPEC

Arriben les sibeques al mas del Font

L'Escola de naturalistes del GEPEC El barba-roig porta tres polls d'òliba a un mas de Reus.

 

Mitjançant la tècnica del ''hacking'' s'alimentaran artificialment tres polls d'òliba (Tyto alba) fins que sàpiguen caçar elles soles (vegeu foto al pdf) Durant les primeres setmanes les sibeques (nom local de les òlibes a Reus), romandran en una caixa niu encara tancada amb una reixa que es treurà abans d'un mes. D'aquesta manera s'acostumen i es vinculen al lloc on s'espera continuïn d'adultes. El lloc on s'han instal·lat és el mas del Font, als afores de Reus, gestionat per Olis Gasull.
Les tres òlibes procedeixen del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent (Lleida). Aquesta espècie es considera "Vulnerable" a Catalunya i en clar declivi a nivell europeu.       

Amb aquesta acció el GEPEC-EdC vol conscienciar de la necessitar de protegir aquesta espècie i al mateix temps ajudar a què creixi la població a l’entorn de Reus. L’ús de plaguicides afecta especialment les sibeques i també la manca de llocs on aixoplugar-se.       

Aquesta és una de les moltes activitats que realitzen les nenes i nens de l'Escola de naturalistes del GEPEC, nascuda a Cambrils ara fa 4 cursos, amb el nom del Gaig Blau, i que actualment, a més de a Cambrils, té seu a Roquetes amb el nom de Lo Caro i Reus sota el nom del Barba-roig.