Bicicletada per un futur digne al Montsià

Penjat el 18 de maig de 2016, per GEPEC

Bicicletada per un futur digne al Montsià

El dissabte 21 de maig la plataforma ciutadana «Salvem lo Montsià» organitzarà una bicicletada reivindicativa per un futur digne del territori.

La bicicletada anirà des de la plaça de l'església d'Ulldecona fins a la falda de la serra del Montsià, a la partida de la Ferradura, on l'empresa CEMEX està extraient les argiles que utilitza per elaborar el ciment a la planta d'Alcanar. En arribar al lloc de les extraccions es farà una petita explicació de l'estat actual de l'explotació i també de quins són els plans de l'empresa per al futur, així com de les conseqüències mediambientals que s'estan produint. Una vegada tornem a la plaça de l'església, es llegirà un manifest i Josep Bordes, de Pepet i Marieta, tocarà algunes cançons, mentre es podrà prendre un petit refrigeri.

La sortida serà a les 10.30 i la finalització aproximada de l'acte serà sobre les 13.00. Serà un trajecte de fàcil recorregut apte per a totes les edats.

El dissabte 21 de maig coincideix amb la celebració del dia europeu de la Xarxa Natura 2000, el #Natura2000day. I la Serra del Montsià, que amb el seu entorn es defensarà en la bicicletada, és un dels espais naturals d’aquesta xarxa europea d’àrees protegides per a la conservació de la biodiversitat. Per això des de Salvem lo Montsià ens sumem a les activitats d’aquesta jornada.

 

La bicicletada serà un acte reivindicatiu per conscienciar a la ciutadania de les problemàtiques associades a aquesta activitat extractiva, com l'espoli d'oliveres centenàries i monumentals de la zona, la degradació de la fauna autòctona, la pèrdua de terra fèrtil del sòl, l'impacte visual sobre el paisatge de la serra i la foia, etc. A més a més, també es pretén aconseguir que les institucions locals prenguin mesures per tal que aquestes agressions no continuen.

 

 

 

 

Plataforma Salvem lo Montsià

(Montsià – Terres de l’Ebre)

Contacte salvemlomontsia@gmail.com

 

Twitter www.twitter.com/salvemlomontsia

Pàgina facebook www.facebook.com/salvemlomontsia

Grup facebook www.facebook.com/groups/1498959190428493

 

Recollida de signatures a change.org www.change.org/p/ajuntament-d-ulldecona-aturem-les-extraccions-i-l-espoli-d-oliveres-al-montsià