Biodiversifiquem el pati de l’Escola Joan Maragall de Sabadell

Penjat el 8 de juliol de 2021, per Adenc

Aquest curs 2020-21 hem format part de la celebració dels 50 anys de l’Escola Joan Maragall de Sabadell. Hem organitzat diferents tallers d’educació ambiental amb els cursos de primer, segon i tercer de primària amb l’objectiu de biodiversificar el pati!

Amb els grups de primer es va construir una muntanyeta viva, una iniciativa per augmentar el verd i afavorir la biodiversitat i també un espai de joc. Aquesta és la segona muntanyeta viva que es construeix a l’escola i el resultat ha estat tot un èxit! A més a més, també vam comptar amb la participació d’alguns pares i mares que també ens van ajudar.

  

Les plantes utilitzades han estat espernallac, lot de creta, estepa blanca, herba de sant jordi, romaní, hisop, farigola i boixac, diversitat d’espècies autòctones. Els alumnes van aprendre a plantar i conèixer les diferents plantes utilitzades, com també la importància del manteniment de la muntanyeta.

  

Amb els cursos de segon i tercer s’han realitzar dos tallers per conèixer els arbres de l’escola. Vam fer una visita per conèixer els diferents arbres, i els alumnes van agafar una mostra de les fulles d’aquests que van premsar per poder utilitzar en el taller de ceràmica. De la mà de Ravals Taller es va realitzar un taller de ceràmica que va consistir en construir una rajola per plasmar les diferents espècies d’arbres i arbustos del pati de l’escola.