Caminada per conèixer la Rierada i evitar que sigui urbanitzada.

Penjat el 20 de novembre de 2019, per Cepa

L’associació de Molins de Rei “S.O.S. La Rierada” que forma part activa de la Plataforma per la Defensa de Collserola organitza el proper diumenge 24 de novembre la caminada.

Els projectes d’urbanitzar els barris de muntanya de la La Rierada i Vallpineda situats al bell mig de Collserola aprovats per l’ajuntament de Molins de rei  amenacen la preservació del Parc Natural amb la construcció de 253 cases noves i unes afectacions urbanístiques que multiplicaran la superfície (250.000 m2  forestals) i el nombre d’habitants actuals; uns projectes incompatibles amb els criteris ambientals que tothom té a la boca.

El punt de trobada, a les 11 de matí, serà l’esplanada de l’avinguda Can Castellví (conegut com “el camp de futbol”) des d’on s’iniciarà una passejada explicativa pels entorns afectats. www.soslarierada.com

El projecte de l’Ajuntament es limita a “refugiar-se” en la legalitat dels obsolets criteris del Pla General Metropolità de 1976 i els Plans d’Urbanització aprovats pel Consistori l’any  2017.

El PGM, dibuixat en plena transició del franquisme, no té en compte la necessitat de preservació dels espais naturals ni el canvi necessari de models urbanístics. 

Cal aturar la macrourbanització planejada per l’Ajuntament de Molins de rei perquè comportaria un atemptat ecològic irreversible pel futur de tot el Parc Natural, reserva de la natura i patrimoni natural comú per als tres milions i mig de persones que vivim en la zona metropolitana.

S.O.S. Rierada presenta alternatives en aquest projecte destructiu i proposa aturar el creixement i consolidar un barri sostenible de muntanya compatible amb el parc natural de Collserola.

 

http://www.soslarierada.com