Comencem el setembre amb molta energia i ganes de tornar a portar l’Educació Ambiental als centres educatius del Vallès!

Penjat el 4 de setembre de 2024, per Adenc

En el context actual de crisi climàtica, creiem que és més important que mai donar-li valor a l’entorn natural més proper, per això presentem el catàleg d’activitats d’educació ambiental de l’ADENC per al curs 2024-2025. On mantenim la majoria d’activitats, però també en presentem de noves. Com sempre, proposem tallers i jocs per a realitzar a l’aula i també itineraris urbans i en entorns naturals.

El catàleg està format per un total de 20 activitats, d’aquestes 6 són tallers a l’aula on es treballen diferents temes com són: la biodiversitat urbana, els bolets, els efectes dels incendis al sòl o de quina manera estan construïdes les nostres ciutats.

A les 14 activitats de fora de l’aula que tenim al catàleg, hi ha una gran varietat d’oferta. Són activitats que serveixen per conèixer l’entorn natural del Vallès. El riu Ripoll és un dels protagonistes de moltes d’aquestes activitats i és normal tenint en compte que ja fa 15 anys que l’ADENC treballa en el projecte de restauració ecològica Fes Reviure el Ripoll. A més a més, comptem amb itineraris pel rodal de Sabadell, l’anella verda de Terrassa i l’entorn natural de Barberà del Vallès (aquesta, nova del curs passat) amb l’objectiu de reconèixer els valors naturals i socials dels espais agroforestals de la plana del Vallès.

Ens agradaria destacar una nova activitat del catàleg que vam fer en el marc del projecte La biodiversitat protegida i amenaçada del Vallès d’AdnADENC realitzat el 2023. El seu nom és Les espècies invasores a debat. Hi ha solució?  Durant la sessió coneixarem la situació actual de les espècies protegides i amenaçades del Vallès amb una presentació i a través del  joc. Finalment, es proposa un joc de rol entorn del cas del Nòctul Gegant a Sevilla que permet debatre sobre la gestió d’espècies i diferents visions presents a la societat (científica, animalista…).

A part, aquest curs seguirem treballant amb projectes d’aprenentatge servei amb centres d’ensenyament de primària i secundària de la comarca. Concretament, durem a terme el projecte Fem més viva la plana del Vallès: millorem el riu,  el bosc, i l’entorn urbà a cinc centres d’ensenyament de Terrassa, Sabadell i Ripollet.Si voleu conèixer millor les nostres activitats podeu visitar la nostra web, especialment l’apartat d’educació ambiental. I si us animeu a realitzar activitats amb nosaltres, podeu fer la petició aquí.

Equip Educatiu de l’ADENC

Comencem el setembre amb molta energia i ganes de tornar a portar l’Educació Ambiental als centres educatius del Vallès!