Conservem els arbres centenaris a Cadaqués

Penjat el 12 de febrer de 2016, per Iaeden

Reclamem a l’Ajuntament de Cadaqués de conservar els arbres de l’entrada a la vila

Aquesta setmana hem enviat una carta a l’Ajuntament de Cadaqués demanant que replantegi el projecte de reurbanització de l’avinguda Caritat Serinyana que projecta la tala de tots els arbres centenaris. Ens afegim així a la petició popular de molts residents de Cadaqués.
En les darreres setmanes, hem rebut moltes queixes de veïns de Cadaqués i socis de l’entitat respecte la tala d’arbres de l’avinguda Caritat Serinyana degut al projecte de reurbanització del carrer. En la carta enviada a l’ajuntament aquesta setmana, considerem que els plàtans centenaris donen testimoni de les arbredes que es plantaven per fer ombra als qui anaven amb carros i que es trobaven en gairebé totes les carreteres d’entrada dels pobles. D’aquests en queden molt pocs i és evident que la seva conservació garanteix la memòria històrica, una història recent que molts encara recorden.
A Cadaqués la única avinguda amb arbres significatius és l’Avinguda Caritat Serinyana. La seva tala suposaria una alteració significativa del paisatge urbà del municipi, un element que identifica el seu paisatge i la seva història. Per això demanem que l’Ajuntament reconsideri la tala de la totalitat dels arbres. Com és el cas en altres municipis amb avingudes similars, s’han de talar els arbres morts i cal buscar eines per curar i salvar els possibles malalts. Però si la tala es projecta per reurbanitzar el carrer, cal buscar solucions que tinguin com a criteri racional la conservació dels elements naturals existents que, a més, simbolitzen el patrimoni històric natural del municipi.
Podeu donar el vostre suport i signar la petició popular a la plataforma change.org.