Denunciem el regne d’Espanya pel tema Castor

Penjat el 11 de març de 2015, per GEPEC

Denunciem el regne d'Espanya pel tema Castor

Ahir, 10 de març de 2015, les entitats ecologistes GRUP D’ESTUDI I PROTECCIÓ DELS ECOSISTEMES CATALANS - ECOLOGISTES DE CATALUNYA (GEPEC-EdC) i el grup ecologista ARRELS VERDES van interposar davant la COMISSIÓ EUROPEA una denuncia contra el regne d’Espanya per aconseguir el  retorn de la indemnització pagada a la UTE ESCAL UFS per import de 1350 milions d’euros i que no es repercuteixi a la factura del gas en els propers 30 anys fins al retorn dels mateixos i els seus interessos, xifrats en més de 3500 milions d’euros, a tots els usuaris de l’estat que tinguin subministrament de gas.

·       Es va a la Comissió Europea atès que la via triada per la indemnització, el Reial Decret Llei 13/14 de 3 d’octubre motiva que sigui la via més adeqüada i més versemblant per aconseguir la anulació del pagament de 1350 M € i la seva repercusió de 3500 M €,

·       En cap cas procedia la indemnització per no complirse els requisits de la concessió: 1.- Absència responsabilitat UTE i 2.- Instal.lació operativa.

·       Infracció llei hidrocarburs que fixa que no hi ha indemnització si s’ha de desmantellar la instal.lació.

·       Infracció dret comunitari en relació a la normativa ambiental.

·       Infracció Reglament 1227/11 comunitari sobre prohibició de manipulació artificial del mercat del gas al territori de la UE.

·       Ajuda encoberta a una empresa en vulneració art.107 i 108 Tractat, atès que s’empleen fons públics per donar una ventatja a una empresa beneficiaria que no l’haguès obtingut en condicions normals del mercat, afectant l’intercanvi comercial a territori comunitari.

·       El motiu de la indemnització era evitar l’incompliment de la UTE que hagués comportat la seva obligació de pagar els creditors si la planta no estava operativa abans del 30 de novembre de 2014.

·       Un cop més es privatitzen els beneficis i es fan públiques les pèrdues, sense que hi hagui cap motiu jurídic ni tècnic per indemnitzar la UTE ESCAL ni per repercutir-ho a tots els consumidors.

Els tràmits tot just comencen, el següent pas correspon a la Comissió que ens informarà de l’obertura de l’expedient, recabarà informació al regne d’Espanya i ens citarà per al.legacions complementàries.