Denunciem obertura de pistes al cor de la serra de Cardó-Boix i en demanem la paralització inmediata

Penjat el 16 de febrer de 2016, per GEPEC

Denunciem obertura de pistes al cor de la serra de Cardó-Boix i en demanem la paralització inmediata

EL GEPEC-Ecologistes de Catalunya DENUNCIA LES ACTUACIONS DEL  DEPARTAMENT D’AGRICULTURA A LA SERRA DE CARDÓ I EN DEMANA LA PARALITZACIÓ IMMEDIATA PER IL·LEGALS

El GEPEC-EdC ha  denunciat les obres que el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Forestal Catalana SA,  està portant a terme a l’espai natural protegit de la serra de Cardó-Boix, a les Terres de l’Ebre i n’ha demanat la paralització immediata.

Aquestes  actuacions s’emmarquen en  el projecte treballs de prevenció d’incendis al PPP E4, Actuacions en vials i àrees estratègiques (expedient BTE-0209/14)” elaborat pels Serveis Territorials del  Departament d’Agricultura a les Terres de l’Ebre.         Entre les actuacions previstes hi destaquen la construcció de més de quatre quilometres de noves pistes al cor de la serra i l’ampliació de vora de 19 quilometres de pistes, actualment poc utilitzades o en desús.

La Serra de Cardó-Boix és un espai de gran importància ecològica, paisatgística i cultural. Per aquest motiu  ha estat protegit sota diferents figures jurídiques.