EL GRUP ECOLOGISTA DEL VENDRELL I BAIX PENEDÈS-GEVEN- ES FELICITA PEL TANCAMENT DEL PÀRQUING DE LES MADRIGUERES.

Penjat el 21 d'abril de 2016, per Geven bpenedesI pel conjunt d’actuacions que, per fi, comencen a posar en valor aquest espai únic i amb un gran potencial

Des del GEVEN volem donar la nostra opinió sobre la prohibició a l’entrada de vehicles motoritzats al punt de Les Madrigueres que abans s'utilitzava com a "pàrquing" de manera irregular (tenim un Pla especial de protecció que ho prohibeix de manera explícita des de l’any 2006), ja que creiem que és un tema que genera cert conflicte i volem deixar clara la nostra posició i fer entendre les raons per les quals creiem que s'ha de tancar.

En primer lloc, volem que quedi clar que estem parlant d'un espai amb uns valors i potencialitats úniques, que qualsevol municipi conscient dels seus valors protegiria sense dubtar-ho un segon. Tot i així, ens trobem que Les Madrigueres ha sigut un espai caòtic, desendreçat i degradat durant tots aquests anys. Per sort, sembla que ara comencem a veure la llum i la Regidoria de Medi Ambient i l'Ajuntament, s'han posat en marxa, aquest cop sí, per fer les coses bé, començar a endreçar l'espai i potenciar els seus valors amb diferents projectes.

Per tant, considerem que el tancament del "pàrquing" irregular és de les mesures més positives que s'han pres fins ara a Les Madrigueres. No creiem que sigui un greu problema, ni a escala turística, ni a cap nivell, que s'hagi de caminar una mica per arribar a una platja que ocupa només 500 metres d'un litoral que en té quilòmetres. D'altra banda, l'impacte ambiental que suposa un "pàrquing" de 300 o 500 cotxes en mig de l'espai, impossibilita absolutament la recuperació dels valors naturals de la zona.

També volem que quedi clar que entenem perfectament que hi ha d'haver un accés a l'espai, no volem ni estem a favor de "blindar" les Madrigueres, però sí que entenem que aquest ús públic s'ha de conduir donant prioritat als valors naturals i a la seva conservació, tal i com indica també el Pla especial de protecció de l’espai.

Concloent, hem d'escollir entre un espai desendreçat, caòtic, degradat i amb els seus valors completament malmesos o un espai paisatgísticament atractiu on poder gaudir de la natura, on donar una oportunitat a activitats turístiques, o d'altres relacionades amb el coneixement i el gaudi de l’entorn natural, que mai s'han potenciat a la comarca. Clarament escollim la segona opció i donarem suport a qualsevol mesura encaminada en aquest sentit. Unes Madrigueres recuperades són sinònim de qualitat de vida i de turisme de qualitat, un "pàrquing" amb diverses irregularitats és sinònim de degradació i destrucció del poc patrimoni que ens queda.
                                                          
GEVEN
GRUP ECOLOGISTA DEL VENDRELL I BAIX PENEDÈS

El Vendrell, 20 d’abril de 2016