Estem molt contents del naixement de tortugues a la platja Llarga de Tarragona

Penjat el 27 d'octubre de 2014, per GEPEC

Estem molt contents del naixement de tortugues a la platja Llarga de Tarragona
És el primer cop que es té notícia del naixement de tortugues marines a la platja Llarga de Tarragona. Tot i que han nascut a la mediterrània, el seu hàbitat principal són els oceans Pacífic, Atlàntic i Índic. (Les tortugues babaues (Caretta caretta) que es troben a la Mediterrània procedeixen principalment de dos poblacions: la que nidifica a l'est de la Mediterrània a Grècia, Turquia i Libia, i les que provenen de l'Atlàntic, amb poblacions reproductores de Cap Verd i la zona del Golf de Mèxic i Norteamèrica. Els individus d'ambdues poblacions, la mediterrània i l'atlàntica, es barregen a les nostres costes, on troben una zona d'alimentació molt productiva. )

Estem molt contents de la notícia. L'escenari ha sigut just al costat del túnel que connecta amb Cala Romana. Es tracta de tortugues babaues(Caretta caretta).  Les cries de tortuga han nascut al matí però no va ser fins a la tarda que els Agents Rurals en van tenir constància i s'hi  van desplaçar. Un cop allà, van limitar la zona i van poder confirmar els rastres (de les cries de) tortuga dirigint-se cap al mar.

Per altra banda, el passat 25 d'Agost van aparèixer 89 ous de tortuga a la platja de l'Arrabassada i van ser traslladats a una zona més protegida i menys freqüentada del Parc Natural del Delta de l’Ebre, perquè aquests  no fossin afectats per la massificació i per tal de garantir-ne la supervivència. Se’n van fer càrrec els tècnics de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

De tot plegat se'n ha fet ampli ressò la premsa i també la generalitat (vegeu enllaç).